4/7/19

Διακοπές στη Βενετία - Venise n'est pas en Italie - Venice calling

Το «Διακοπές στη Βενετία» δεν είναι τόσο επιδερμικό όσο οι «Διακοπές στην Ίμπιζα» που βγήκαν ταυτόχρονα στους κινηματογράφους.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα love story, που θα μπορούσε να συναγωνισθεί με τις ελληνικές κωμωδίες του ’60, αλλά οι εποχές αλλάζουν.
Τώρα δεν έχουμε απλά τον έρωτα μεταξύ φτωχού και πλούσιας, αλλά κάτι περισσότερο που δίνει τροφή για σκέψη, εάν μπορούμε να το πούμε αυτό για μια ανάλαφρη κωμωδία.
Τα παιδιά που ερωτεύονται στο σχολείο, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά όταν η οικογενειακή κουλτούρα που τα ψυχοπλακώνει είναι τόσο διαφορετική, ο έρωτάς τους παίρνει άλλες διαστάσεις.
Ο συνεσταλμένος Εμίλ προσπαθεί να απογαλακτισθεί από γονείς που του φαίνονται αλλοπρόσαλλοι (η μητέρα του επιμένει να του βάφει ξανθά τα μαλλιά και ο πατέρας πιο «κοινωνικός» δεν γίνεται), αλλά αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο για ό,τι κάνουν, στη λογική ότι προσπαθούν να εντάξουν το γιό τους σε μια σκληρή κοινωνία, που δεν θα τον αποδεχόταν αλλιώς.
Από την άλλη, η συμμαθήτριά του Πολίν, ωριμότερη και κατασταλαγμένη, πιέζεται από τους δικούς της γονείς για να μη χάσει την «κοινωνική της ταυτότητα», της οποίας το πρώτο χαρακτηριστικό που βλέπει ο θεατής είναι ότι σπουδάζει μουσική και μάλιστα άρπα. Τα υπόλοιπα έπονται…
Ο Εμίλ της κρύβει το γεγονός ότι μένει σε τροχόσπιτο, εκείνη τον καλεί στη Βενετία να την παρακολουθήσει σε ένα ρεσιτάλ μουσικής και οι γονείς του θα κάνουν τη θυσία να μετακομίσουν με ολόκληρο το νοικοκυριό τους στη Βενετία. Οι εκπλήξεις, τότε θα αρχίσουν…
Η ταινία (διάρκειας 95’) χάρη στον Μπενουά Πελβούρντ και την Βαλερί Μπονετόν, που υποδύονται σπαρταριστά τους γονείς του Εμίλ, βλέπεται ευχάριστα και με ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 4/7/2019
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Ιβάν Καλμπεράκ
Παίζουν: Μπενουά Πουλβόρντ, Βαλερί Μπονετόν, Ούντες Ράουπουθ, Ελί Τονά, Γιουτζίν Μαρκούς
Σύνοψη: Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη, ξεκαρδιστική και καταλυτική περιπέτεια.  (Από την Tanweer)