6/7/19

Της τελευταίας στιγμής

Ετοιμαζόμουν να στείλω άλλο κείμενο για σήμερα, όταν μου προέκυψε η συνέντευξη του πρωθυπουργού μας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία εκείνος είχε προαναγγείλει από το λογαριασμό του στο Tweeter. Πρωτοτυπία, που πρέπει να του την αναγνωρίσουμε. Εν τάξει, δεν γράφω κάτι καινούργιο ή πρωτότυπο, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ, όταν τον βλέπω να ειρωνεύεται την κ. Κοσιώνη για «υπερβολική ευαισθησία, επειδή τον πατέρα του άντρα της τον δολοφόνησαν οι τρομοκράτες». Δεν πάμε καλά. Τι να πω;

* * *
Αλλά καλύτερα να αλλάξουμε θέμα να ευθυμήσουμε λίγο. Αν δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις που του υποβάλλονταν, γιατί δεν έστελνε και ένα mail στον ΣΚΑΪ με τις ερωτήσεις όπως εκείνος θα ήθελε να του διατυπωθούν; Έτσι δεν θα χρειαζόταν να τους κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας, on air.
* * *
Και τι δεν άκουσα… Τους είπε ότι ο σταθμός θα πρέπει να ξανασκεφτεί την πολιτική του γραμμή. Τους κατηγόρησε ότι διατυπώνουν ενοχλητικά ερωτήματα που δημιουργούν λανθασμένη εντύπωση, δημιουργούν fake news και ότι υπερβαίνουν τα όρια.  Μετά τους είπε: «Η γραμμή που ακολουθείτε στερεί κύρος και αντικειμενικότητα από το σταθμό. Δεν κάνει καλό». Αλλά και το άλλο: «Έχετε αντιπολιτευτική σκοπιμότητα». Όπως είπε και το: «Οργανώσατε και ενορχηστρώσατε εκστρατεία δυσφήμησής μου στον Ελληνικό λαό για το Σκοπιανό». Τους μάλωσε δε, επειδή δεν τον ρωτούσαν τίποτα για τις επιτυχίες του!!!
* * *
Τελικά δεν πήγε για να δώσει συνέντευξη, αλλά για να εξαγνισθεί λίγες μέρες πριν τις εκλογές: «Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν δέχθηκε τόση κριτική» είπε εισαγωγικά, για να συνεχίσει απολογητικά με δεκάδες «δεν ξέρω».  
* * *
Εκεί όμως που ήταν απίστευτος, ήταν όταν ρωτήθηκε για το Μάτι. Και τι δεν άκουσα… Ότι είχε κλειστό το κινητό του στο αεροπλάνο όταν επέστρεφε εσπευσμένως για την τραγωδία και δεν είχε ενημέρωση. «Υπήρχαν φήμες για 1 – 2 νεκρούς από αναθυμιάσεις», είπε. Ενώ για την περίφημη σύσκεψη με τα στελέχη του, είπε ότι είχαν όλοι «παγώσει» στη θέα της κάμερας της ΕΡΤ και μάλιστα δεν ήξεραν ότι συσκέπτονταν «ζωντανά». Αν είναι δυνατόν! Είχαν κάμερα μπροστά τους και δεν αναρωτήθηκαν τι κάνει εκεί πέρα… Θα νόμιζαν ότι έπαιρνε αναμνηστικά πλάνα για τα εγγόνια τους.
* * *
Άφησα για το τέλος, την απάντησή του στο θέμα του Πετσίτη που μπαινόβγαινε (και φωτογραφιζόταν) στο Μέγαρο Μαξίμου, για το οποίο είπε: «Στο Μαξίμου μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε». Ε, αυτό πια το εμπεδώσαμε τέσσερα χρόνια τώρα. 
(Από τη μόνιμη στήλη μου στην εβδομαδιαία Αμαρυσία 6/7/2019)