18/7/19

Νέες ταινίες από 18/7/2019

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Η κόκκινη Τζόαν - Red Joan
Είδος: Βιογραφική, Δράμα, Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Τρέβορ Ναν  
Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Σόφι Κούκσον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Τομ Χιουζ 
Σύνοψη: Την γνωρίζουμε από τον ρόλο της αρχηγού Μ που έδινε εντολές στον πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Τώρα η Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει η ίδια την κατηγορία της Βρετανίδας κατασκόπου που έδωσε το κλειδί της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς. Καλείται, λοιπόν, να αποκαλύψει αστυνομία την εξαιρετικά περιπετειώδη ζωή της και να απολογηθεί για τον έρωτά της με έναν Σοβιετικό κατάσκοπο. Η αφήγηση μιας ολόκληρης ζωής, τόσο πολυτάραχης, που καθηλώνει τον θεατή.
Το φιλμ Red Joan βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Jennie Rooney, η οποία το είχε εμπνευσθεί από τη ζωή της Melita Norwood. Η Norwood εργαζόταν στο Βρετανικό Σύνδεσμο Ερευνών Μη Σιδηρούχων Μετάλλων ως γραμματέας και παρέδιδε στη Σοβιετική Ένωση πυρηνικά μυστικά. Οι πληροφορίες της Norwood βοήθησαν ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο οι Σοβιετικοί ανέπτυξαν τεχνολογία πυρηνικών βομβών.
Διανομή: Weird Wave

Οι νεκροί δεν πεθαίνουν - The dead don't die
Είδος: Τρόμου, Κωμωδία, Φαντασίας 
Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους 
Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Στιβ Μπουσέμι, Τομ Γουέιτς, Άνταμ Ντράιβερ, Σελίνα Γκόμεζ, Ίγκι Ποπ, Κλόι Σεβινί, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόζι Περέζ, Σάρα Ντράιβερ
Σύνοψη: Βρισκόμαστε στην ήσυχη, σχεδόν βουβή πόλη του Σέντερβιλ στην Αμερική, όμως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το φεγγάρι τις τελευταίες μέρες φέγγει πολύ έντονα και έχει κατέβει ανεξήγητα χαμηλά. Οι ώρες της ημέρας μπερδεύονται, το φως του ήλιου χάνεται, ενώ τα ζώα συμπεριφέρονται παράξενα. Οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις είναι ανησυχητικές και οι επιστήμονες απορούν. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει την κατάρα που θα έρθει να σκεπάσει σύντομα αυτήν τη μικρή πόλη. Οι νεκροί δεν πεθαίνουν. Γίνονται αιμοδιψή ζόμπι και σηκώνονται απ’ τους τάφους τους για να κάνουν άγριες επιθέσεις στους ζωντανούς και να τους φάνε. Οι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους.
Ο πατριάρχης του ανεξάρτητου Αμερικάνικου σινεμά και αρχιερέας του μηδενισμού, επιστρέφει με το χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό του στυλ, και υπογράφει μια αναρχική κωμωδία ενήλικου τρόμου. Η αιματηρή βία, η ώριμη μελαγχολία, η διακριτική παραίτηση, ο τρυφερός κυνισμός και το πικρόχολο χιούμορ, είναι η μόνη άμυνα απέναντι στους σαρκοφάγους απέθαντους.
Διανομή: Tulip

Anna
Είδος: Δράμα, Θρίλερ, Περιπέτεια  
Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν 
Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Σάσα Λους, Λουκ Έβανς, Κίλιαν Μέρφι, Λέρα Αμπόβα 
Σύνοψη: Πίσω από την καθηλωτική ομορφιά της Άννα Πολιάτοβα κρύβονται βαθιά μυστικά που θα την οδηγήσουν στον επικίνδυνο κόσμο της κατασκοπείας. Το «Anna» είναι μια σύγχρονη ταινία δράσης από τον θρυλικό συγγραφέα, παραγωγό και σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν. Με ένα καστ πολλών αστέρων, ανατροπές και εντυπωσιακή πλοκή, το «Anna» έρχεται για να κόψει την ανάσα.
Διανομή: Odeon

Ο βασιλιάς των λιονταριών - The lion king
Είδος: Live Action, Περιπέτεια, Δράμα, Οικογενειακή, 
Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό 
Με τις φωνές των: Σεθ Ρόγκεν, Ντόναλντ Γκλόβερ, Κίγκαν-Μάικλ Κι 
Σύνοψη: Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με τη βοήθεια των καινούργιων φίλων του, ο Σίμπα θα σταθεί στο ύψος του και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν δικαιωματικά.
Η κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney από το 1994, ζωντανεύει ξανά, αυτή τη φορά σε μια CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη. Τα ηνία αυτού του φιλόδοξου και απαιτητικού εγχειρήματος αναλαμβάνει ο εξαιρετικός Τζον Φαβρό, που έχει ήδη κλέψει την παράσταση με το εντυπωσιακό Βιβλίο της Ζούγκλας, το οποίο απέσπασε Όσκαρ Οπτικών Εφέ. 
Διανομή: Feelgood

Η ληστεία της Στοκχόλμης - Stockholm
Είδος: Αστυνομική, Δράμα  
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μπουντρό 
Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Νούπι Ράπας, Μαρκ Στρονγκ, Μαρκ Ρένταλ   
Σύνοψη: Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του. Γοητεύοντας σταδιακά τους όμηρους υπαλλήλους της τράπεζας με την χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια. Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του. 
Βασισμένη στη απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία που δημιούργησε τον ψυχολογικό όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» η ταινία του Ρόμπερτ Μπουντρό, είναι ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ με ανατροπές και χιούμορ, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε όλα τα heist movies που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Διανομή: Seven Films

Η κυρία εξαφανίζεται - The lady vanishes
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου (1938)
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Παίζουν: Μάργκαρετ Λόκγουντ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Πολ Λούκας, Ντάμε Μέι Γουίτι, Σεσίλ Πάρκερ, Λίντεν Τράβερς, Νότον Γουέιν
Σύνοψη: Επιστρέφοντας από τις διακοπές της, η Ιρις, μια νεαρή Αγγλίδα που ετοιμάζεται να παντρευτεί κάποιον που δεν αγαπά, γνωρίζει στο τρένο μια γηραιά κυρία, που, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξαφανίζεται. Η κοπέλα ψάχνει να τη βρει. Οι συνταξιδιώτες όμως αρνούνται ότι την έχουν ποτέ συναντήσει και ένας ψυχίατρος προσπαθεί να την πείσει ότι έχει παραισθήσεις. Στην πραγματικότητα, το τρένο είναι σφηκοφωλιά παράλογα ηρωικών και ψύχραιμων πρακτόρων και η γηραιά «εξαφανισμένη» κυρία ονόματι Μις Φρόι - και αυτή μυστικός πράκτορας - είναι δεμένη και φιμωμένη. Η Ιρις κοντεύει να πιστέψει ότι τρελάθηκε. Κι όλοι οι υπόλοιποι, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να το πιστέψει. Ευτυχώς, όμως, τις έρευνές της συνδράμει ο νεαρός μουσικολόγος ερευνητής Γκίλμπερτ. Οταν το τρένο παγιδεύεται κοντά στα σύνορα και δέχεται ένοπλη επίθεση, η μις Φρόι κάτω από τους επιδέσμους μιας ψευδο-άρρωστης κατορθώνει να αποδράσει. Ξανασυναντιούνται όλοι μαζί στην Σκότλαντ Γιαρντ, όπου η μις Φρόι αφήνει το μήνυμα - για το οποίο διακινδύνευσε τη ζωή της - κλεισμένο στις εισαγωγικές φράσεις μιας μουσικής μελωδίας ...
Μυθοπλασία με δομή αστυνομικού μυστηρίου, η υπόθεση διαδραματίζεται στο εσωτερικό του θρυλικού Οριάν Εξπρές και παίρνει σάρκα και οστά από ένα εξαίρετο καστ ηθοποιών και χαρισματικό χιούμορ, κοφτούς διαλόγους και σασπένς που μόνον ένας Χίτσκοκ θα μπορούσε να μας χαρίσει.
Διανομή: Bibliothequq Open
(Από την παρουσίαση στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)