16/5/19

John Wick: Κεφάλαιο 3 - John Wick: Chapter 3 Parabellum

Ένα υποτυπώδες σενάριο, προκειμένου να ενταχθούν σ’ αυτό πολλές μάχες σώμα με σώμα, είναι η τρίτη ταινία με ήρωα τον Τζον Γουίκ, έναν ακαταμάχητο ασασσίνο, που αυτή τη φορά μπλέκει με μια αδελφότητα που τον θέλει οπωσδήποτε νεκρό.

Αν υπήρχε Όσκαρ για τις χορογραφίες μαχών σώμα με σώμα (σε μια μεγάλη μάλιστα ποικιλία χώρων), θεωρώ ότι αυτή η ταινία θα το είχε κερδίσει. Ίσως να κέρδιζε, επίσης, το Μοντάζ (κοφτό και ακριβές) και τον Ήχο (ένας υπομονετικός μπορεί να μετρήσει μέχρι και τους ήχους από κόκκαλα που σπάζουν και κλειδώσεις που εξαρθρώνονται).
Οι διάλογοι είναι ελάχιστοι, οι καταδιώξεις ατελείωτες, όπως και οι μάχες, ενώ το αίμα ρέει άφθονο. Η συμμετοχή γνωστών ονομάτων στο cast, δεν σώζει την κατάσταση.
Ταινία για χαβαλέ.(Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 16/5/19
Είδος: Δράσης, Αστυνομική, Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Τσαντ Σταχέλσκι
Παίζουν: Κίανου Ριβς, Χάλε Μπέρι, Ίαν Μακ Σέιν, Τζέρομ Φλιν, Τζέισον Μαντζούκας, Έιζια Κέιτ Ντίλον, Λόρενς Φίσμπερν, Αντζέλικα Χιούστον, Λανς Ρέντικ
Σύνοψη: Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στο τρίτο μέρος του πετυχημένου και γεμάτου αδρεναλίνη franchise, πιο εκδικητικός από ποτέ. Σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και  σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο (Από την Spentzos Film)