25/5/19

Αλαντίν - Aladdin

Θεαματικό remake του επιτυχημένου κινούμενου σχεδίου του 1992 από την Ντίσνεϊ. Αυτή τη φορά γυρισμένο σε live action movie από τον Γκάι Ρίτσι (Sherlock Holmes, Lock Stock and Two Smoking Barrels), με τον Γουίλ Σμιθ σε δυο ρόλους: του αφηγητή του γνωστού παραμυθιού και του τζίνι που βγαίνει μέσα από το μαγικό λυχνάρι και πραγματοποιεί τρεις ευχές στον οποιονδήποτε κάτοχο του λυχναριού.

Εμπνευσμένος από το παραμύθι «Χίλιες και Μία Νύχτες», ο Αλαντίν αποτελεί μία διαχρονική ιστορία για έναν αλητάκο που έρχεται αντιμέτωπος με τις ανασφάλειές του, μέσα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον, που όμως ο Γκάι Ρίτσι του δίνει άλλη διάσταση, δημιουργώντας μια περιπέτεια, που δεν απευθύνεται πλέον μόνο στα παιδιά, αλλά σε όλη την οικογένεια και με νέα πρόσωπα στους ρόλους του Αλαντίν και της Γιασμίν. Πρόσωπα που εκπροσωπούν τη διαφορετικότητα στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι το φιλμ, απογειώνεται και παίρνει άλλες διαστάσεις, από τη στιγμή που εμφανίζεται ο Γουίλ Σμιθ (ως τζίνι), άνετος και με ένα χιούμορ που ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα, διότι μέχρι εκείνη την ώρα η ταινία κυλά ως ένα τυπικό πολύχρωμο και θεαματικό παραμύθι.
Ίσως κάποιοι να είχαν λατρέψει το κινούμενο σχέδιο που είχε κυκλοφορήσει πριν πολλά χρόνια, αλλά ο Γκάι Ρίτσι δεν θα τους αφήσει ανικανοποίητους. Ο Μένα Μασούντ είναι αρκετά καλός ως Αλαντίν (ο αλητάκος που προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο και να πραγματοποιήσει το όνειρό του), ενώ αρκετά καλή είναι και η με ανατολική ομορφιά Ναόμι Σκοτ, στο ρόλο της Γιασμίν, της δυναμικής και ανεξάρτητης κόρης του Σουλτάνου. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 23/5/19
Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας, Μιούζικαλ, Αισθηματική, Οικογενειακή
Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι 
Παίζουν: Ναόμι Σκοτ, Μένα Μασούντ, Γουίλ Σμιθ, Μπίλι Μάγκνουσεν, Μαρουάν Κενζάρι, Νασίμ Πεντράντ, Νουμάν Ακάρ 
Σύνοψη: Οι μαγικές περιπέτειες του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν (Μένα Μασούντ), της θαρραλέας και αποφασιστικής πριγκίπισσας Γιασμίν (Ναόμι Σκοτ) και φυσικά  του Τζίνι (Γουίλ Σμιθ), που καλείται να ξεκλειδώσει το μέλλον τους. (Από τη Feelgood)