22/3/19

Τριπλό σύνορο – Triple frontier

Όταν η απληστία συνδυάζεται με τρομερή αυτοπεποίθηση που βασίζεται στο γεγονός ότι ποτέ προηγουμένως δεν έχεις αποτύχει, τότε κάτι δεν θα πάει καλά, ομολογουμένως.
Μια ομάδα πρώην πρακτόρων των ειδικών δυνάμεων αναλαμβάνει μια αποστολή, στην οποία το χρήμα πρόκειται να ρεύσει άφθονο. Πραγματικά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους, θα διαπιστώσουν ότι το χρήμα που περνάει στα χέρια τους είναι πολύ περισσότερο από αυτό που μπορούν «να σηκώσουν». Εδώ μπαίνει το στοιχείο της απληστίας.
Όλοι θέλουν κάτι περισσότερο και το καλό είναι ότι δεν διαφωνούν στη μοιρασιά. Το κακό είναι η δυσκολία να το μεταφέρουν. Εκεί αρχίζουν οι δυσκολίες και οι πραγματικές δοκιμασίες των χαρακτήρων τους.
Ο Μπεν Άφλεκ με τον Όσκαρ Άιζακ είναι από τους επικεφαλής αυτής της ομάδας και είναι καταπληκτικοί με τον Άιζακ να υπερέχει στα σημεία. Τους ακολουθούν με επιτυχία, αλλά και ισάξια απληστία οι Τσάρλι Χάναμ, Γκάρετ Χέντλαντ και Πέντρο Πασκάλ.
Όλοι μαζί για να σωθούν και να τους μείνουν και τα χρήματα θα πρέπει να διασχίσουν τις Άνδεις και να φτάσουν στα παράλια προς τη μεριά του Ατλαντικού όπου τους περιμένει η βάρκα σωτηρίας. Αλλά οι Άνδεις δεν είναι εύκολη υπόθεση και ούτε ήταν στο αρχικό τους σχέδιο.
Η ταινία είναι μια χορταστική περιπέτεια (και επιβίωσης) με ουσιαστικούς χαρακτήρες και όχι υπερ-ήρωες της πλάκας. Διαθέτει  εξαιρετικά σφιχτή η σκηνοθεσία και μια υπέροχη φωτογραφία με τολμηρές λήψεις και εξαίσια πλάνα.
Ο σκηνοθέτης Τζ. Σ. Τσάντορ (Ο δρόμος του Χρήματος, Όλα Χάθηκαν, Στα Χρόνια της Βίας) καταφέρνει να κρατά τον θεατή του σε αγωνία μέχρι το φινάλε, με τη συμβολή του διαρκώς ανατρεπτικού σεναρίου, το οποίο επιμελήθηκαν από κοινού ο Τσάντορ και ο βραβευμένος με  Όσκαρ Μαρκ Μπολ (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty).(Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται  στο Netflix από 13/3/2019
Είδος: Περιπέτεια / Δραματική 
Σκηνοθεσία: Τζ. Σ. Τσάντορ
Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Όσκαρ Άιζακ, Τσάρλι Χάναμ, Γκάρετ Χέντλαντ, Πέντρο Πασκάλ, Άντρια Αρχόνα
Σύνοψη:  Μια ομάδα πρώην πρακτόρων των ειδικών δυνάμεων ενώνεται ξανά για να οργανώσει μια ληστεία σε μια αραιοκατοικημένη ζώνη πολλαπλών συνόρων της Νότιας Αμερικής. Για πρώτη φορά στις υψηλές κύρους καριέρες τους, αυτοί οι άγνωστοι ήρωες αναλαμβάνουν μια επικίνδυνη αποστολή για τους ίδιους τους εαυτούς τους και όχι για τη χώρα τους. Όταν όμως τα γεγονότα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή και απειλούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, οι ικανότητές, η πίστη και η ηθική τους ωθούνται στα άκρα σε μια επική μάχη για επιβίωση. (Από το: netflix.com/triplefrontier)