7/2/19

Το γύρισμα της τύχης – Hattrick

Ένα ψυχολογικό φιλμ σχέσεων, συναισθηματικών εκρήξεων και αποκαλύψεων. Η υπόθεση διαδραματίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ένα διαμέρισμα, χωρίς μουσικό soundtrack, κάτι που βαραίνει την ατμόσφαιρα, η οποία εξ αιτίας των έντονων διαπληκτισμών, γίνεται όλο και πιο τοξική όσο περνά η ώρα.

Μετά από ένα πάρτι, ένα ζευγάρι ο Φαρζάντ (Αμίρ Τζαντίντι) και η σύζυγός του Λίντα (Παρινάζ Ιζαντιάρ), μαζί με το φίλο τους Κέιβαν (Σαμπέρ Αμπάρ) και μια φίλη του, επιστρέφουν στα σπίτια τους με ένα αυτοκίνητο και οδηγό τον Φαρζάντ. Στη διαδρομή, φορτωμένοι με τα δικά τους προβλήματα και συζητώντας έντονα, δεν προσέχουν με αποτέλεσμα να χτυπήσουν με το αυτοκίνητο κάποιον ή κάτι. Φοβισμένοι δεν επιστρέφουν να δουν τι χτύπησαν και κρύβονται στο σπίτι της φίλης του Κέιβαν, μη τυχόν και τους ψάχνει η αστυνομία με βάση τον αριθμό των πινακίδων τους.
Εκεί, οι συζητήσεις τους, θα φορτισθούν ακόμα περισσότερο, θα γίνουν εντονότερες και πάνω στα νεύρα τους θα αποκαλύψουν κρυμμένα μυστικά πάνω σε προσωπικές υποθέσεις τους, τα οποία δεν θα έπρεπε να υπήρχαν ειδικά στο παντρεμένο ζευγάρι, όπου ο Φαρζάντ παίζει ποδοσφαιρικά στοιχήματα και έχει σχεδόν ξεπουλήσει την κοινή τους περιουσία. Δράμα.
Σκηνοθετημένη με αργό θεατρικό ρυθμό η ταινία, που ομολογουμένως θυμίζει αρκετά την ταινία του Ασγκάρ Φαραντί «Τι απέγινε η Έλλη», στηρίζεται κυρίως στις καλές ερμηνείες και ειδικά του ζεύγους Αμίρ Τζαντίντι και Παρινάζ Ιζαντιάρ (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/2/19
Είδος: Δράμα, Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Ραμτίν Λαβαφιπούρ
Παίζουν: Αμίρ Τζαντίντι, Παρινάζ Ιζαντιάρ, Σαμπέρ Αμπάρ, Μαχούρ Αλβάντ, Χομαγιούν Ερσαντί
Σύνοψη: Δύο ζευγάρια φεύγουν μετά από ένα πάρτι με οδηγό τον Φαρζάντ κι ενώ η Λίντα πλησιάζει στο παράθυρο για να βγάλει φωτογραφίες, το αυτοκίνητο χτυπά κάτι αλλά κανείς δεν θέλει να βγει και να δει τι συνέβη. Η ίδια αναλαμβάνει την πρωτοβουλία όταν νομίζει πως βλέπει έναν άνδρα με ρόπαλο να στέκεται πάνω από κάτι. Συμφωνούν να πάνε κάπου ήσυχα και να αποφασίσουν από κοινού τι να κάνουν. Η τελευταία πράξη θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι της Λίντας όπου θα κρυφτούν σε περίπτωση που η αστυνομία έχει πάρει την πινακίδα του αυτοκινήτου μετά το ατύχημα. 
Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ διαδραματίζεται στο Ιράν όπου οι άδειες ζωές της μεσαίας τάξης συναντιούνται σε ομάδες ενώ συναισθηματικές εκρήξεις αρχίζουν να αναβλύζουν κατά μήκος των ηθικών γραμμών. (Από την Ama Films)