24/1/19

Η Ντιλιλί στο Παρίσι - Dilili à Paris

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων και αστυνομικού μυστηρίου με φόντο την belle époque στο Παρίσι. Η Ντιλιλί μια μικρή μιγάς, που προέρχεται από κάποια Γαλλική αποικία του Νότιου Ειρηνικού, αλλά έχει μεγαλώσει και εκπαιδευτεί από Γαλλίδα δασκάλα στο Παρίσι, με την ευγένεια και τους καλούς τρόπους της, αλλά και με την ευαισθησία και την ηθική που την διακρίνει, θα αναλάβει με ένα φίλο της το διανομέα Ορέλ –παιδί της πιάτσας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα- να εξιχνιάσει μια σειρά ληστειών και απαγωγών μικρών κοριτσιών. 

Στην πορεία της έρευνάς της, θα συναντήσει, θα γνωρίσει και θα την βοηθήσουν όλοι οι γνωστοί άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης που ανθούσε εκείνη την εποχή (Μονέ, Προυστ, Παστέρ, Ντεμπισί, Μαρί Κιουρί, Φερδινάνδος φον Ζέπελιν και άλλοι).
Κινούμενο σχέδιο με ρομαντική σχεδίαση και ήχους από την belle époque, αστυνομικού ενδιαφέροντος, με τρυφερότητα και εκπαιδευτική διάθεση όχι μόνον για μικρούς, αλλά και για μεγάλους. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 24/1/19
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Οικογενειακή  
Σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό 
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά και με υπότιτλους
Σύνοψη: Μπελ Επόκ, σε ένα Παρίσι που σφύζει από ζωή και τέχνη. Με τη βοήθεια ενός φίλου της, η μικρή Ντιλιλί αποφασίζει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών, οι οποίες μαστίζουν την μεγαλούπολη. Όσο προχωρά την έρευνά της, στο δρόμο της βρίσκει μία σειρά από απίθανους χαρακτήρες και επιφανείς φιγούρες της επιστήμης, της κοινωνίας και της τέχνης: συναντά τον Μονέ και τον Προυστ, τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, γίνεται φίλη με την Μαρί Κιουρί, επισκέπτεται το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του πύργου και ο Φερδινάνδος φον Ζέπελιν τής δανείζει το αερόπλοιό του. Ο κάθε ένας από αυτούς τής δίνει στοιχεία για να την βοηθήσουν στην αποστολή της… Θα τα καταφέρει; (Από τη Seven Films)