3/1/19

Νέες ταινίες από 3/1/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Το βαποράκι - The mule
Είδος: Δράμα / Αστυνομική / Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ 
Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένα, Νταϊάν Γουίστ, Άντι Γκαρσία, Άλισον Ίστγουντ, Τάισα Φαρμίγκα, Ιγκνάθιο Σερίτσιο, Λόρεν Ντιν, Γιουτζίν Κορδέρο
Σύνοψη: Ο ογδοντάχρονος Ερλ Στόουν (Κλιντ Ίστγουντ) είναι απένταρος, μόνος και αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία της επιχείρησής του, όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία - φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Στην πραγματικότητα, γίνεται μεταφορέας στην υπηρεσία ενός μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών. Τα πάει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Παράλληλα, ο Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ), ένας σκληρός πράκτορας της DEA, της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, προσπαθεί να ανακαλύψει πως γίνεται η διακίνηση. Έτσι, παρόλο που τα οικονομικά προβλήματα του Στόουν ανήκουν στο παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο να τα διορθώσει, πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ.
Διανομή: Tanweer

Destroyer
Είδος: Αστυνομική / Δράμα / Μυστηρίου / Δράσης
Σκηνοθεσία: Καρίν Κουσάμα 
Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, Τόμπι Κέμπελ, Τατιάνα Μασλάνι, Σκοτ ΜακΝέρι 
Σύνοψη: Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.
Διανομή: Odeon

Η άγρια αχλαδιά - Ahlat agaci - The wild pearl tree
Είδος: Δράμα  
Σκηνοθεσία: Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν 
Παίζουν: Ντογκού Ντεμιρκόλ, Μουράτ Τσεμσίρ, Μπενού Γιλντιριμλάρ 
Σύνοψη: Ήρωας στην Άγρια Αχλάδια είναι ένας νεαρός ο Σινάν, ο οποίος επιστρέφει απρόθυμα μετά τις σπουδές του στο χωριό που μεγάλωσε και στο σπίτι των γονιών του, φιλοδοξώντας να αποφασίσει τι θα κάνει με το μέλλον του και να προσπαθήσει να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο. Καθώς οι μέρες περνούν, στον σχεδόν ασφυκτικό μικρόκοσμο του χωριού του, συναντά συγγενείς και φίλους και σιγά-σιγά συνειδητοποιεί τόσο την αντιπάθειά του για το μέρος που τον περιβάλλει, όσο και για τον πατέρα του, έναν ανεύθυνο καθηγητή και οικογενειάρχη, πνιγμένο στα χρέη και με αδυναμία στον τζόγο.
Διανομή: Ama Films

Μια δεύτερη ευκαιρία - Second act
Είδος: Κομεντί / Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Πίτερ Σίγκαλ
Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Βανέσα Χάτζενς, Μίλο Βεντιμίλια, Τριτ Γουίλιαμς  
Σύνοψη: Η 43χρονη Μάγια (Τζένιφερ Λόπεζ) είναι μια ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. Μέχρι που αποκτά την ευκαιρία να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποδείξει στους γιάπηδες της Μάντισον Σκουέαρ ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία. 
O μετρ του είδους Πίτερ Σίγκαλ (Ασκήσεις Ηρεμίας, Κάθε Φορά Πρώτη Φορά, Get Smart) φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια διασκεδαστική κομεντί που θυμίζει κάτι ανάμεσα στo «Εργαζόμενο Κορίτσι» και την «Καμαριέρα».
Διανομή: Odeon

Escape room
Είδος: Θρίλερ / Τρόμου / Δράσης, 
Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ 
Παίζουν: Τάιλερ Λαμπίν, Ντέμπορα Αν Γολ, Τέιλορ Ράσελ, Νικ Ντοντάνι, Λόγκαν Μίλερ, Τζέι Έλις, Τζέσικα Σάτον, Άνταμ Ρόμπιτελ, Τζέιμι Λι Μάνι 
Σύνοψη: To Escape Room είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που παρακολουθεί έξι αγνώστους μπλεγμένους σε καταστάσεις πέρα από τον έλεγχο τους. Για να επιβιώσουν, πρέπει να σκαλίσουν το μυαλό τους, αλλιώς δε θα βγουν ζωντανοί από το δωμάτιο-γρίφο.
Διανομή: Feelgood

Γουίλι – Wheely
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Οικογενειακή / Περιπέτεια  
Σκηνοθεσία: Γιουσρί Αμπντούλ Χαλίμ  
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Σύνοψη: O Γουίλι είναι ένα αυτοκίνητο με μεγάλα σχέδια. Εργάζεται ως ταξί, αλλά ονειρεύεται να τρέξει σε αγώνες αυτοκινήτων. Ήταν άλλωστε πρωταθλητής της τοπικής σκηνής και υπήρξε θρύλος. Όμως μετά από αυτό, τι του έχει απομείνει; Μία πρωινή δουλειά και ένα αφεντικό που δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Μέχρι που ερωτεύεται ένα σπορ αυτοκίνητο και η ζωή του ανατρέπεται.
Διανομή: Tanweer

Η απίστευτη ιστορία του γιγάντιου αχλαδιού - Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Παιδική   
Σκηνοθεσία: Φίλιπ Αϊνστάιν Λίπσκι, Γιόργκεν Λέρνταμ, Αμαλί Νέζμπι Φικ
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Σύνοψη: Η ζωή είναι πολύ όμορφη για τον ελέφαντα Σεμπαστιάν και την κολλητή του φίλη, τη γάτα Μίτσο, μέχρι που, ξαφνικά, ο δήμαρχος της ηλιόλουστης πόλης τους εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Εντούτοις, πριν εξαφανιστεί, ο δήμαρχος προλαβαίνει να στείλει ένα μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι, ενημερώνοντας ότι έχει ναυαγήσει στο Μυστηριώδες Νησί και ότι έχει κάνει μια τρομερά σπουδαία ανακάλυψη.
Μέσα στο μπουκάλι υπάρχει κι ένας σπόρος που οι δύο φίλοι, ο Σεμπαστιάν και η Μίτσο, φυτεύουν και την επόμενη μέρα διαπιστώνουν ότι στη θέση του έχει φυτρώσει ένα γιγάντιο αχλάδι. Από το τεράστιο αυτό φρούτο, που αρχικά μετατρέπεται σε σπίτι, ο ιδιοφυής καθηγητής Γκλουκόζ, κατασκευάζει ένα πλοίο με το οποίο σαλπάρουν οι ήρωές μας για το νησί, προκειμένου να βρουν το δήμαρχο του νησιού τους, μολονότι και οι δυο τους δεν τα πάνε καλά με το νερό..
Διανομή: Weird Wave
(Παρουσίαση στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)