13/12/18

Aquaman

Η ιστορία από την αρχή. Πρόκειται για την εναρκτήρια ταινία, του «αμφίβιου» υπερ-ήρωα Aquaman της DC Comics, που μπορεί να ζει και να αναπνέει στη στεριά και κάτω από τη θάλασσα, διαθέτοντας και υπερφυσικές δυνάμεις. 

Ο Τζέιμς Γουάν έχει κάνει μια επική περιπέτεια, που ξεκινά από τα πρώτα βήματα του νεαρού Άρθουρ Κάρι και της προϊστορίας του, δηλαδή, της γνωριμίας και του δεσμού των γονιών του.
Το story ακολουθεί την πεπατημένη όλων σχεδόν των ηρώων κόμικς που έχουν έλθει για να σώσουν την τιμή τους και τον κόσμο όλο. Ο νεαρός Γουάν (Τζέισον Μομόα), θα μεγαλώσει και θα πρέπει να διεκδικήσει το θρόνο του στη μυθική Ατλαντίδα, από τον θετό αδελφό του, αφού προηγουμένως πείσει φίλους και εχθρούς να πολεμήσουν μαζί του. Είναι πολλές οι φυλές στο βυθό της θάλασσας και εκεί θα ανακαλύψει νέους φίλους, αλλά και σκληρούς αντιπάλους, όπως ο Black Manta, που υπόσχεται και συνέχεια.
Γνωστά ονόματα προσθέτουν κύρος σ’ αυτή τη φαντασία της Warner Bros. Pictures, όπως η Νικόλ Κίντμαν, ο Γουίλεμ Ντεφόε, ο Ντολφ Λούντγκρεν και φυσικά η πανέμορφη Άμπερ Χερντ, ενώ τα ειδικά εφέ, που έχουν την τιμητική τους, μπαίνουν σε έναν καινούργιο τομέα, αυτόν της υποθαλάσσιας ζωής και είναι εξαιρετικά. 
Η δράση προσφέρεται άφθονη, τόσο κάτω από το νερό, όσο και στην επιφάνεια, όπου διαδραματίζονται θεαματικές σκηνές βγαλμένες από τα στούντιο της Village Roadshow στην Αυστραλία. Εννοείται ότι στο σενάριο, περιλαμβάνονται μηνύματα για το περιβάλλον και για την προστασία των θαλασσών από τα σκουπίδια και τα βιομηχανικά απόβλητα, που πετούν οι άφρονες άνθρωποι (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 13/12/18
Είδος: 
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν
Παίζουν:  Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Νικόλ Κίντμαν, Γουίλεμ Νταφόε, Ντολφ Λούντγκρεν, Πάτρικ Γουίλσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Γιάχια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, Νικόλ Κίντμαν, Λούντι Λιν, Τεμουέρα Μόρισον
Σύνοψη: O μισός Ατλάντειος Άρθουρ Κέρι ξεκινά για το υποθαλάσσιο ταξίδι της ζωής του, μία επική διαδρομή που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να πραγματοποιήσει αυτό για το οποίο ήταν προορισμένος από τότε που γεννήθηκε... Να γίνει ο άξιος βασιλιάς της Ατλαντίδας που θα σώσει τον λαό και θα γίνει ήρωας.
Διανομή: Tanweer