29/11/18

Ρομπέν των Δασών – Robin Hood

Όσους Ρομπέν των Δασών και αν έχετε δει μέχρι σήμερα ξεχάστε τους. Η εκδοχή του Ότο Μπάθουρστ (γνωστού από τη σκηνοθεσία της τηλεοπτικής σειράς Peaky Blinders) αναπλάθει το μύθο του βρετανού ήρωα και τον προσαρμόζει για το κοινό του 21ου αιώνα.

Είναι μια ταινία για την ανδρική φιλία. Μια ερωτική ιστορία, του Ρόμπι (τον φωνάζουν και έτσι) με την Μάριον. Μια ταινία δράσης, που συμπεριλαμβάνει τη σκληρή εκπαίδευση και το πατρονάρισμα του Ρομπέν από ένα πληγωμένο Μαυριτανό (που αργότερα θα μετονομαστεί χάριν ευκολίας σε Little John) και μια ταινία με χιούμορ. Έχει κάτι για όλους εκείνους που έχουν μεγαλώσει με σούπερ ήρωες και ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως παραδέχεται και ο σκηνοθέτης.
Κύρια χαρακτηριστικά, της νέας εκδοχής (που μου έφερε στο νου τη νέα εκδοχή του Σέρλοκ Χολμς με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πριν λίγα χρόνια), είναι η αμείωτη δράση, οι πολύ προσεγμένες χορογραφίες μαχών σώμα με σώμα, οι εξυπνακίστικες σύγχρονες χολιγουντιανές ατάκες μεταξύ των ηρώων και γενικά η τόσο χαλαρή ατμόσφαιρα, που όταν στο πάρτι του σερίφη του Νότινγκχαμ, είδα μεταξύ των καλεσμένων κυρίες να φορούν γούνες βιζόν και 12ποντες γόβες στιλέτο, δεν μου έκανε καμία εντύπωση. Είχα αποδεχτεί ακόμα και το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν πολυβόλα τόξα που εκτόξευαν τα βέλη με ταχύτητα… Καλάσνικοφ, ενώ οι κουκούλες των αναρχικών εκείνης της εποχής κάτι μου θύμιζαν κι αυτές. Τα κοστούμια της ταινίας σχεδιασμένα από τον Τζούλιαν Ντέι, ξεκινούν από το μεσαιωνικό στυλ και φτάνουν στο φουτουριστικό μέσα από το σύγχρονο. Μπορεί να γίνουν και μόδα.
Γέλασα δε δυνατά, όταν ο Ρόμπι έκανε μια ληστεία και ο υπεύθυνος για τη φύλαξη των σάκων χρυσού τον ρώτησε: «Να μετρήσω μέχρι το 10 πριν σημάνω alarm;» και ο Ρόμπι βγαίνοντας από την αποθήκη (σε όροφο) τού είπε «Κάνε το 20» και προσπάθησε να πηδήξει στο άλογό του, που όμως είχε μετακινηθεί (φλερτάροντας μια φοράδα) και έπεσε κάτω (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 29/11/18
Είδος: Δράσης / Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Ότο Μπάθουρστ
Παίζουν: Τάρον Έτζερτον, Τζέιμι Φοξ, Τζέιμι Ντόρναν, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον  
Σύνοψη: Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ (Τάρον Έγκερτον), ένας σκληραγωγημένος από τον πόλεμο Σταυροφόρος, και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον (Τζέιμι Φοξ), ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Μια συναρπαστική περιπέτεια που περιλαμβάνει σκληρές και καταιγιστικές μάχες, εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές και έναν έρωτα κλασσικό και διαχρονικό
Διανομή: Odeon