4/10/18

Venom

Έξυπνη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με την υπογραφή και της  Marvel, στην οποία ο Τομ Χάρντι υποδύεται εξαιρετικά τον φορέα –τον ξενιστή- ενός εξωγήινου πλάσματος που επιβιώνει μόνον μέσα σε ξένα σώματα και είναι παντοδύναμο.

Η πρωτοτυπία της ταινίας βρίσκεται στο απροσδόκητο χιούμορ που βγαίνει από τη σχέση του ρεπόρτερ που υποδύεται ο Χάρντι, με το τέρας που βρίσκεται μέσα του και ονομάζεται Venom. Οι χαρακτήρες loosers και οι δύο, τόσο ο γήινος που έχει απολυθεί και κινδυνεύει να μείνει άστεγος, όσο και ο εξωγήινος που θεωρείται κυνηγημένος στον πλανήτη του, καταφέρνουν να συμβιβαστούν και τελικά να υποστηρίζει και να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. 
Το πρώτο μέρος, στο οποίο περιγράφεται ο χαρακτήρας του ρεπόρτερ Μπροκ, αλλά και του «τρελού επιστήμονα» Ντρέικ, που θέλει να πειραματίζεται τοποθετώντας εξωγήινα πλάσματα, σε σώματα αθώων ανθρώπων προς δική του προφανώς κακόβουλη χρήση, κυλάει ομαλά και με σχετικό ενδιαφέρον. Στο δεύτερο, όπου εκτός από τον Venom  εμφανίζεται και ένας άλλος εξωγήινος, που επιζητάει το δικό του ξενιστή και έρχεται αντιμέτωπος με τον Venom-Μπροκ, αρχίζει να θυμίζει τις κλασικές περιπέτειες των σούπερ ηρώων της Marvel, με μπόλικες καταδιώξεις και μάχες, θορύβους και καταστροφές κατά τη διάρκεια των μαχών σώμα με σώμα των δύο τεράτων, που αλλάζουν σαν πουκάμισα σώματα ανθρώπων μέχρι να ταιριάσουν και αφήνουν πίσω τους νεκρούς και συντρίμμια.(Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 4/10/18
Είδος: Φαντασίας / Τρόμου / Δράσης
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Γούντι Χάρελσον, Τομ Χόλαντ, Ριζ Αχμέντ, Σκοτ Χέιζ, Ριντ Σκοτ
Σύνοψη: Ο ρεπόρτερ Έντι Μπροκ (Τομ Χάρντι) προσπαθεί πεισματικά να καταστρέψει τον διαβόητο ιδρυτή του Life Foundation, τον ιδιοφυή Κάρλτον Ντρέικ (Ριζ Αχμέντ), και αυτή η εμμονή επηρεάζει αρνητικά την καριέρα και τη σχέση του με τη σύντροφο του Αν Γουέινγκ (Μισέλ Γουίλιαμς). Καθώς ερευνά ένα από τα πειράματα του Ντρέικ, ο εξωγήινος συμβιωτής Venom εισχωρεί στο σώμα του Έντι, και έτσι ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις, καθώς και την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει. Διεστραμμένος, σκοτεινός, απρόβλεπτος και οργισμένος, ο Venom αφήνει τον Έντι να παλεύει με τις ανεξέλεγκτες ικανότητες του, τις οποίες, ομολογουμένως, βρίσκει συναρπαστικές. Όσο ο Έντι και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έρχονται πιο κοντά. Πού αρχίζει ο ένας και πού τελειώνει ο άλλος;
Διανομή: Feelgood