3/10/18

Νέες ταινίες από 4 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται στους κινηματογράφους

Ένα αστέρι γεννιέται - A star is born
Είδος: Δράμα / Μιούζικαλ / Αισθηματική   
Σκηνοθεσία: Μπράντλεϊ Κούπερ  
Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Λέιντι Γκάγκα, Άντριου Ντάις Κλέι, Ντέιβ Σαπέλ, Σαμ Έλιοτ, Άντονι Ράμος, Ράφι Γκαβρόν
Σύνοψη: Ο καταξιωμένος  μουσικός της country Τζάκσον Μέιν (Μπράντλεϊ Κούπερ) ανακαλύπτει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την άσημη και ταλαντούχα Άλι (Λέιντι Γκάγκα). Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ τη βάζει στο προσκήνιο. Όταν, όμως,  η καριέρα της  Άλι απογειώνεται, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται να παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.
Διανομή: Tanweer

Ο εξαφανισμένος φάκελος - Fleuve noir 
Είδος: Θρίλερ / Φιλμ Νουάρ 
Σκηνοθεσία: Ερίκ Ζονκά 
Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ρομέν Ντιρί, Ελοντί Μπουσέζ 
Σύνοψη: Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Ο Φρανσουά Βισκόντι (Βενσάν Κασέλ), ένας καταπονημένος και απογοητευμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση. Ο Φρανσουά ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, Ντενί. Ο Γιαν Μπελαίλ (Ρομέν Ντιρί), πρώην καθηγητής του Ντάνυ, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση του μαθητή του, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας. Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς ένα τέλος, τίποτα πια δεν μοιάζει να είναι όπως εμφανιζόταν στην αρχή…
Διανομή: Filmtrade

Venom
Είδος: Φαντασίας / Τρόμου / Δράσης
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Γούντι Χάρελσον, Τομ Χόλαντ, Ριζ Αχμέντ, Σκοτ Χέιζ, Ριντ Σκοτ
Σύνοψη: Ο ρεπόρτερ Έντι Μπροκ (Τομ Χάρντι) προσπαθεί πεισματικά να καταστρέψει τον διαβόητο ιδρυτή του Life Foundation, τον ιδιοφυή Κάρλτον Ντρέικ (Ριζ Αχμέντ), και αυτή η εμμονή επηρεάζει αρνητικά την καριέρα και τη σχέση του με τη σύντροφο του Αν Γουέινγκ (Μισέλ Γουίλιαμς). Καθώς ερευνά ένα από τα πειράματα του Ντρέικ, ο εξωγήινος συμβιωτής Venom εισχωρεί στο σώμα του Έντι, και έτσι ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις, καθώς και την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει. Διεστραμμένος, σκοτεινός, απρόβλεπτος και οργισμένος, ο Venom αφήνει τον Έντι να παλεύει με τις ανεξέλεγκτες ικανότητες του, τις οποίες, ομολογουμένως, βρίσκει συναρπαστικές. Όσο ο Έντι και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έρχονται πιο κοντά. Πού αρχίζει ο ένας και πού τελειώνει ο άλλος;
Διανομή: Feelgood

Το απίθανο κοάλα - Blinky Bill, the Movie 
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Περιπέτεια / Οικογενειακή  
Σκηνοθεσία: Ντιν Τέιλορ 
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Σύνοψη: Ο Μπλίνκι Μπιλ είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει την μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του. Όταν όμως ο Μίστερ Μπιλ χάνεται σε ένα ταξίδι του, ο Μπλίνκι είναι ο μόνος που πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός. Κάπως έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, συναντάει νέους φίλους στην ατέλειωτη έρημο, σε μια περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον επικίνδυνο έξω κόσμο, μακριά από το σπίτι του.
Διανομή: Feelgood

Ανυπακοή – Disobedience 
Είδος: Δράμα / Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Λέλιο 
Παίζουν: Ρέιτσελ Βάις, Ρέιτσελ Μακάνταμς, Αλεσάντρο Νίβολα 
Σύνοψη: Η εξοστρακισμένη Ρόνιτ (Ρέιτσελ Βάις) επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην κοινότητα των Ορθόδοξων Εβραίων στο Λονδίνο για την κηδεία του ραβίνου πατέρα της. Συναντά την παιδική της φίλη Έστι (Ρέιτσελ Μακάνταμς), που είναι πια παντρεμένη με τον διάδοχο του πατέρα της, και ένα για χρόνια καταπιεσμένο, απαγορευμένο πάθος επιστρέφει δριμύ.
Διανομή: Feelgood

Περίπτωση συνείδησης - No date, no sign 
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Βαχίντ Ζαλιλβάντ
Παίζουν: Αμίρ Αγκαΐ, Ζακιέ Μπεχμπακανί, Σαΐντ Νταχ, Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Χεντιγιέχ Τεχράν 
Σύνοψη: Ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση. 
Ένα εκλεκτό δείγμα του κινηματογράφου των ηθικών διλημμάτων, μπολιασμένo με την ιρανική κινηματογραφική παράδοση της ενδελεχούς μελέτης χαρακτήρων, μια ελεγεία για τους ανθρώπους που ονειρευόμασταν να γίνουμε κι όμως θάψαμε μέσα μας.
Διανομή: Ama Films

Ο κύριος & το όπλο - The old man & the gun 
Είδος: Αστυνομική / Κομεντί
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι 
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Κέισι Άφλεκ, Ντάνι Γκλόβερ, Τομ Γουέιτς, Σίσι Σπέισεκ, Ελίζαμπεθ Μος
Σύνοψη: Ένας ηλικιωμένος ληστής τράπεζας (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) που είχε καταφέρει να ξεφύγει από τη φυλακή πάνω από 12 φορές στη ζωή του, προτού «αποσυρθεί» σε έναν οίκο ευγηρίας, φλερτάρει με μια ακόμα ληστεία. 
Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της θαυμαστής απόδρασης του Φόρεστ Τάκερ  από το Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών!
Διανομή: Odeon

Climax 
Είδος: Δράμα / Τρόμου / Μυστηρίου   
Σκηνοθεσία: Γκασπάρ Νοέ 
Παίζουν: Σοφία Μπούτελα, Ρομέν Γκιγιερμίκ, Σουεϊλά Γιακούμπ, Κίντι Σμάιλ, Κλοντ Γκαζάν Μολ, Ζιζέλ Πάλμερ, Tέιλορ Κασλ   
Σύνοψη: Με τη δράση τοποθετημένη εξ ολοκλήρου στο εσωτερικό μιας απομονωμένης σχολής χορού, το «Climax» απεικονίζει τι συμβαίνει σε ένα πάρτι μαθητών της όταν ένα άγνωστο χέρι μπερδεύει αλκοόλ και πανίσχυρες ψυχοτροπικές ουσίες σε ένα μπολ με Σανγκρία, οδηγώντας σε ομαδικό freak out υπό τους ήχους του Τζόρτζιο Μόροντερ, του Aphex Twin και των Daft Punk.
Διανομή: Weird Wave
(Παρουσίαση στην εφημερίδα Αμαρυσία)