27/9/18

Μια μικρή χάρη – A simple favor

Ευχάριστο θρίλερ πάνω στον άξονα «ανυποψίαστη νοικοκυρούλα μπλέκει σε υπόθεση εξαφάνισης και αναλαμβάνει χρέη ντετέκτιβ».
Η ιδέα, της μοναχικής vlogger που τυχαία γνωρίζει μια ιδιόρρυθμη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια εξαφανίζεται, δεν είναι κακή.
Πραγματικά, μέχρι τη μέση τη ταινίας, τα πράγματα πάνε πολύ ωραία και το ενδιαφέρον οδηγείται προς μια  κορύφωση, η οποία όμως με την πάροδο της ώρας δεν έρχεται και αντίθετα «ξεφουσκώνει», επειδή οι ανατροπές είναι πλέον τόσες πολλές, που από στιγμή σε στιγμή περιμένεις πια να εμφανιστεί και ένας «από μηχανής θεός» και να λύσει όλα όσα έχουν προκύψει ως δια μαγείας. Με πιο λίγες λέξεις: από ένα σημείο και μετά περιμένεις τα πάντα…
Η «αθώα» Στέφανι (που την υποδύεται η Άννα Κέντρικ, γνωστή από το «Ραντεβού στον αέρα» δίπλα στον Τζορτζ Κλούνι), που φτιάχνει γλυκά και μαγειρεύει διαδικτυακά, φτάνει στο σημείο να παριστάνει τη ντετέκτιβ και ταυτόχρονα να είναι η ίδια η κύρια ύποπτη για την εξαφάνιση της φίλης, για την οποία δεν γνώριζε και πολλά όταν γνωρίστηκαν, αλλά έμαθε περισσότερα μετά την εξαφάνισή της.
Το σενάριο είναι λίγο πιο soft από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Darcey Bell (που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος), το οποίο είναι  καθαρό θρίλερ. Η σκηνοθεσία δεν είναι κακή και ισορροπεί τις δόσεις thrilling και χιούμορ και οι ερμηνείες φέρνουν προς κωμωδία με έξυπνους έως εξυπνακίστικους διαλόγους.
Συνολικά, η ταινία βλέπεται ευχάριστα και με σχετικό ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 27/9/18
Είδος: Θρίλερ / Μυστηρίου / Αστυνομική
Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ
Παίζουν:  Μπλέικ Λάιβλι, Λίντα Καρντελίνι, Άνα Κέντρικ, Ρούπερτ Φρεντ 
Σύνοψη: Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την Στέφανι μια μαμά «vlogger» που αναζητά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της καλύτερης της φίλης , της Έμιλi. Η Έμιλι ένα πρωινό της τηλεφωνεί και της ζητάει μια μικρή χάρη, να παραλάβει η Στέφανι τον γιό της από το σχολείο μέχρι η ίδια να επιστρέψει από την δουλεία της. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη της Έμιλι αγνοούνται.
Διανομή: Spentzos Film