26/9/18

Bel Canto

Μια ταινία για τη δύναμη της μουσικής να συμφιλιώνει ανθρώπους με διαφορετικό πολιτισμικό και πολιτικό background και για το πώς στις πιο δύσκολες στιγμές ο άνθρωπος λαχταράει την αγάπη και την επικοινωνία.
Βασίζεται  στο ομότιτλο βιβλίο της Αν Πάτσετ που εκδόθηκε το 2001 και έλαβε αμέσως την αναγνώριση από τα μεγαλύτερα έντυπα της Αμερικής, αφού ανακοινώθηκε ως το «Καλύτερο βιβλίο της χρονιάς» στο Amazon. Έμπνευση και αφορμή δε, για το βιβλίο, είχε αποτελέσει η πραγματική ιστορία μιας ομηρίας διασημοτήτων στο Περού το 1996.
Παρόλο που το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως «ένα σαγηνευτικό μείγμα ρομαντικής κομεντί, αγωνίας και ιδεών» και από το.New Yorker ως «μια μουσική σύνθεση όπλων, Πουτσίνι και διαπραγματεύσεων του Ερυθρού Σταυρού», η ταινία στη μεγαλύτερη διάρκειά της δείχνει άστοχη και άνευρη και η μόνη που διασώζεται είναι η Τζούλιαν Μουρ με την ερμηνεία της και με τη βοήθεια της Ρενέ Φλέμινγκ, μίας από τις πιο διάσημες σοπράνο παγκοσμίως, που έχει αναλάβει τον «τραγουδιστικό» ρόλο της.
Δίπλα στη Μουρ, ο Κεν Γουατάναμπε («O Τελευταίος Σαμουράι», «Inception») προσπαθεί να δώσει άλλη διάσταση στο μεγάλο έρωτα που προκύπτει μεταξύ τους, αλλά χάνεται μέσα στο αφελές σενάριο ενός τηλεοπτικής αισθητικής δράματος. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 27/9/18
Είδος: Δράμα / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Πολ Βάιτζ 
Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Κεν Γουατανάμπε, Σεμπάστιαν Κοχ, Κρίστοφερ Λαμπέρτ, Έλσα Ζιλμπερστάιν 
Σύνοψη: Η Ροξάν Κρος (Τζούλιαν Μουρ), μια διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο, ταξιδεύει στη Νότια Αμερική για να δώσει ένα πριβέ κονσέρτο για τα γενέθλια ενός πλούσιου Ιάπωνα βιομήχανου (Κεν Γουατανάμπε). Στην συνάθροιση παρευρίσκονται πολιτικοί και διπλωμάτες, όταν ξαφνικά τη βίλα καταλαμβάνουν αντάρτες που απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους. Έγκλειστοι στο ίδιο σπίτι επί ένα μήνα, όμηροι και απαγωγείς θα αναγκαστούν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας ακόμα κι αν μιλούν διαφορετική γλώσσα. Η μουσική θα τους οδηγήσει με μοναδικό τρόπο στο να ξεπεράσουν τις έχθρες και τις διαφορές τους, ανακαλύπτοντας ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους χωρίζουν.
Διανομή: Odeon