9/8/18

Για καλό και για κακό - Ôtez-moi d'un doute

Γαλλική κωμωδία παρεξηγήσεων, στην οποία το γέλιο βγαίνει αβίαστα… ορισμένες φορές. Οι καταστάσεις που δημιουργούνται από απίθανες συμπτώσεις, νομίζεις ότι οδηγούν σε αδιέξοδα, αλλά πάντοτε υπάρχει κάποια αμφιβολία ή πιθανότητα λύσης. 

Με αυτή την αμφιβολία, παίζει η σκηνοθέτρια που θέλει τον ήρωά της πυροτεχνουργό, μια ειδικότητα που βασίζεται πάντα στο ένστικτο και την αμφιβολία, να βρίσκεται και στη ζωή του αντιμέτωπος με το ίδιο θέμα: την αμφιβολία γύρω από τον πραγματικό του πατέρα και στη συνέχεια, την αμφιβολία για τη σχέση του.  
Αν δεχτείς ότι η ζωή είναι μια σειρά συμπτώσεων, τότε μπορεί να διασκεδάσεις με αυτή την ταινία. Αν όχι, τότε η κατάσταση είναι τραγική, ακόμα και όταν οι ερμηνείες είναι καλές. Εδώ δεν είναι και άσχημες. Αλλά τι να το κάνεις;
Σενάριο, που μπορείς να το χαρακτηρίσεις απίστευτο και αφελές, με φινάλε που μπορείς να το θεωρήσεις προβλέψιμο. Καλοκάγαθοι ήρωες με τις ακόμα πιο αγαθές προθέσεις και τέλος, ερμηνείες από αδιάφορες έως καλές και οικογενειακή κριτική στο πλαίσιο μιας κοινωνίας ανεκτικότητας. Αυτά. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 9/8/18
Είδος: Κομεντί  
Σκηνοθεσiα: Καρίν Ταρντιέ
Παίζουν: Φρανσουά Ντεμιέν, Σεσίλ Ντε Φρανς, Γκι Μαρσάν, Αντρέ Βιλμς 
Σύνοψη: Τα πάνω, κάτω έρχονται στη ζωή του Εργουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας. Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Τζόσεφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη.
Όταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Εργουάν με τη μορφή της όμορφης Άννα.
Μόνο που η Άννα είναι η κόρη του Τζόσεφ…
Διανομή: WEIRD WAVE