26/8/18

Ανεκπλήρωτος γάμος – On Chesil beach

Μια ταινία με δύο κλειστούς χαρακτήρες, που αδυνατούν να μιλήσουν και να εκφράσουν αυτό που πραγματικά αισθάνονται. Ο νέος άνδρας Έντουαρντ, που θέλει να γίνει συγγραφέας και η νέα γυναίκα Φλόρενς, που θέλει να φτάσει ψηλά ως βιολονίστρια, συναντώνται ερωτεύονται και ακαριαία παντρεύονται. 

Το παρελθόν τους όμως, ο τρόπος που ανατράφηκαν, οι ταξικές διαφορές, τα απωθημένα τους, ρυθμίζουν τη συμπεριφορά τους, που τους σπρώχνει συνεχώς σε παράλληλους δρόμους, η συνάντηση των χαρακτήρων τους φαίνεται αδύνατη και τα flashbacks συμβάλλουν στον αιφνιδιασμό του φινάλε.
Ατυχής επιλογή ο ελληνικός τίτλος. Θα μπορούσε να ήταν «Ανεκπλήρωτος έρωτας», διότι γάμος υπήρξε. Άλλα πράγματα δεν εκπληρώθηκαν. Καλύτερα να τον άφηναν «Στην παραλία Σέσιλ» («Στην Ακτή» λέγεται η νουβέλα του Ίαν ΜακΓιούαν, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πατάκη), διότι εκεί γράφτηκε και ο επίλογος αυτού του δύσκολου έρωτα. 
Πολύ καλές ερμηνείες, εξαιρετική κλασική μουσική που συνοδεύει τα υπόγεια συναισθήματα και τις εκρήξεις τους, αλλά και τις ρομαντικές στιγμές των δύο νέων. Έξοχη φωτογραφία και σωστά κάδρα, αλλά αργός ρυθμός. Υπάρχει μια σχετική φλυαρία κατά τη φωτογράφιση του τοπίου γύρω από την παραλία Σέσιλ, αλλά και στα flashbacks. Κάποιες σκηνές, θα μπορούσαν να έχουν παραληφθεί χωρίς να αλλοιώνεται το θέμα και το νόημα της ταινίας. Αλλά αξίζει να τη δείτε και να «κουτσομπολέψετε» το ζευγάρι. Το τραβάει η ψυχή τους.
INFO
Προβάλλεται από 23/8/18
Είδος: Δράμα / Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Κουκ 
Παίζουν: Σίρσα Ρόναν, Έμιλι Γουότσον, Σάμιουελ Ουέστ, Μπίλι Χάουλ
Σύνοψη: Βρετανία. Ιούλιος, 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλορένς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντορσέτ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται... Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Σεσίλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς. Μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μία χειρονομία που δεν έγινε, ή μία λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ.
Διανομή: Odeon