2/8/18

Αναζητώντας τον Έρικ- Looking for Eric

Μια ταινία του Κεν Λόουτς (από το 2009) που άργησε να προβληθεί στη χώρα μας και μιλάει για τη φιλία και την προσπάθεια να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Μια ταινία για το νόημα της ομάδας, για την αλληλεγγύη των φίλων. Είμαστε πιο δυνατοί όταν λειτουργούμε ως μέλη μιας ομάδας παρά μόνοι μας, είναι το μήνυμα της ταινίας. Οπότε ποιο πρόσωπο θα ήταν καταλληλότερο να «μιλήσει» γι’ αυτό; Ο Ερίκ Καντονά, ο οξυδερκής, αυθόρμητος και «φιλοσοφημένος» ποδοσφαιριστής.

Ο Κεν Λόουτς, λάτρης των κοινωνικών θεμάτων, έχει γυρίσει ένα αριστουργηματικό φιλμ, χρησιμοποιώντας το διάσημο παίκτη που υποδύεται τον εαυτό του και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα ενός  μεσήλικα ταχυδρόμου, ο οποίος είναι βυθισμένος στην παρακμή και τη μελαγχολία. Ουσιαστικά όμως, ασχολείται με τον πολυσχιδή χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, που εδώ αναλαμβάνει και χρέη ψυχολόγου που προσπαθεί να βοηθήσει τον ταχυδρόμο να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να απελευθερωθεί, να βρει τη λύτρωση.
Έξυπνο σενάριο, φανταστική η ιδέα με μια τάση προς τον σουρεαλισμό, με υποδόριο χιούμορ (αλλά όχι για να χαρακτηρίσουμε «κωμωδία» την ταινία) και ένα διάχυτο πνεύμα αισιοδοξίας, ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εγωισμό και τον ατομισμό, που διακρίνει σήμερα την κοινωνία. 
INFO
Προβάλλεται από 2/8/18
Είδος: Κομεντί / Αθλητική / Φαντασίας 
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς 
Παίζουν: Στιβ Έβετς, Ερίκ Καντονά, Στέφανι Μπίσοπ
Σύνοψη: Ο Έρικ είναι ταχυδρόμος και δεν είναι καλά. Η χαοτική οικογένειά του, οι εκτός ελέγχου πρόγονοί του και η μπετονιέρα στον κήπο του σπιτιού δε βοηθάνε, αλλά αυτό που τον εξωθεί στα όριά του είναι το ίδιο του το μυστικό. Πως θα αντικρύσει την Λίλι, τη γυναίκα που αγαπούσε τριάντα χρόνια πριν; Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της ποδοσφαιρόφιλης παρέας του, ο Έρικ αισθάνεται όλο και πιο χαμένος. Σ' αυτή την απελπιστική κατάσταση, μόνο ένα τσιγαριλίκι κι ένας ιδιαίτερος φίλος από τα ξένα θα τον βοηθήσουν να ταξιδέψει στην πιο επικίνδυνη περιοχή απ' όλες: το παρελθόν.
Διανομή: WEIRD WAVE