28/6/18

Sicario 2: Η μάχη των εκτελεστών - Sicario: Day of the soldado

Ναι μεν sequel αλλά με διαφορετικούς στόχους του Εκτελεστή. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κυνηγάει πλέον τα καρτέλ για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και για… εισαγωγή τρομοκρατών. Τα ίδια πρόσωπα, ο Ματ Γκρέιβεν (του Τζος Μπρόλιν) και ο Αλεχάντρο (του Μπενίτσιο Ντελ Τόρο), αλλά με διαφορετική αποστολή.

Δράση και περιπέτεια στην ίδια συνταγή, αλλά με νέο αντικείμενο τους τρομοκράτες που καταφθάνουν στις ΗΠΑ μέσω των ίδιων καρτέλ, που στο πρώτο φιλμ ήταν υπεύθυνα για τα ναρκωτικά. Στο σενάριο προστίθεται αυτή τη φορά και τρίτος παράγων, αυτός της απαγωγής της κόρης του αρχηγού ενός καρτέλ ώστε να ενοχοποιηθεί το άλλο και να ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ των καρτέλ. Ένα πρόσωπο που θα προσθέσει διλλήματα και επώδυνες αποφάσεις στους δύο βασικούς χαρακτήρες του φιλμ, που σε σχέση με το πρώτο φιλμ δείχνουν πιο ευάλωτοι χωρίς τελικά να είναι.
Ο Τζος Μπρόλιν και ο Μπενίτσιο Ντελ Τόρο κινούνται σε γνωστά νερά και δεν έχουν πρόβλημα με τους ρόλους, ενώ η σκηνοθεσία παραμένει σφιχτή και καθηλωτική. Έκπληξη αποτελεί η 17χρονη Ιζαμπέλα Μονέ που υποδύεται την κόρη του αρχηγού Ρέγιες, που στέκεται επάξια και χωρίς υπερβολές δίπλα στους πρωταγωνιστές του φιλμ.
Κατά τα άλλα, έχουμε την ίδια επίδειξη της υπεροπλίας (από ξηράς και από αέρος) των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση ναρκωτικών και τρομοκρατών. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 28/6/18
Είδος: Δράσης / Αστυνομική / Δράμα  
Σκηνοθεσία: Στέφανο Σολίμα 
Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Μπενίτσιο ντελ Τόρο, Ιζαμπέλα Μονέρ, Κάθριν Κίνερ, Μάθιου Μοντάιν, Τζέφρι Ντόνοβαν 
Στο "Sicario 2: Η μάχη των εκτελεστών" ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο. Στον πόλεμο μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών δεν υπάρχουν κανόνες και όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να υποψιάζεται ότι πλέον τα Καρτέλ δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες, ο ομοσπονδιακός πράκτορας Matt Graver (Josh Brolin) καλεί τον μυστηριώδη Alejandro (Benicio Del Toro) για να τερματίσει τον πόλεμο με διαφόρους και όχι πάντα ηθικούς τρόπους. Ο Alejandro απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές αλλά όταν το κορίτσι αντιμετωπίζεται απλώς σας ενέχυρο, η μοίρα της θα βρεθεί στα χέρια των δύο αντρών οι οποίοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους.
Διανομή: Spentzos Film