30/5/18

Tully Τα παιδιά είναι ευτυχία - Tully

Το «Tully», ενώ αυτό δεν έγινε προσχεδιασμένα, ολοκληρώνει μια τριλογία του Τζέισον Ράιτμαν που ξεκίνησε με το «Juno» (2007) και το «Περίπου ώριμη» (Young Adult, 2011), που είχε πάλι την Σαρλίζ Θερόν ως πρωταγωνίστρια.
Και οι τρεις αυτές ταινίες έχουν μια γυναίκα ως κεντρικό χαρακτήρα με πολύ συγκεκριμένη προσωπικότητα και άποψη, που ζει όπως της ταιριάζει. Το «Juno» αναφέρεται σε μια εγκυμοσύνη, που αναγκάζει την ηρωίδα να ενηλικιωθεί πολύ γρήγορα. Το «Περίπου ώριμη» έχει να κάνει με την αντίσταση στα γηρατειά και το «Tully», με το να βρεις τον τρόπο να συμφιλιώσεις τις δυνατότητές σου με αυτό που σε υπερβαίνει.
Η Μάρλο (Σαρλιζ Θερόν) είναι μια γυναίκα που έχει συνηθίσει να τα κάνει όλα μόνη της και τα έχει καταφέρει μέχρις εδώ. Έχει δύο παιδιά, εκ των οποίων ο γιός είναι υπερκινητικός και δραστήριος και γεννάει και το τρίτο. Θέλει δε, να συνεχίσει να τα κάνει όλα μόνη της: παιδιά, σπίτι, γραφείο (όπου είναι υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού), τα πάντα. Με δυσκολία δέχεται το δώρο του αδερφού της που έχει μεγαλύτερη οικονομική άνεση, και αυτό είναι μια νυκτερινή νταντά. 
Η νταντά Τάλι έρχεται, είναι νέα, ωραία και άνετη. Ξεκουράζει την Μάρλο, γίνεται εξομολόγος της και φίλη με τον άντρα της και τα άλλα δυο παιδιά. Φαντάζει ιδανική, αλλά μήπως υπάρχει κάποιο τίμημα; Μέχρι πού, μπορεί να φτάσει το συναισθηματικό δέσιμο όλων αυτών;
Το σενάριο της Ντιάμπλο Κόντι που έχει ξανασυνεργαστεί με τον Ράιτμαν, εισδύει σωστά στους χαρακτήρες, τόσο της Μάρλο, όσο και της Τάλι, που την περιβάλλει με ένα μυστήριο, ενώ η σκηνοθεσία του Ράιτμαν δεν αφήνει κενά και σε κρατάει σε ενδιαφέρον.
Η Σαρλίζ Θερόν, που έχει πάλι τσαλακώσει την persona της αποκτώντας μερικά κιλά για το ρόλο, είναι απλά υπέροχη, αληθινή και σπαρακτική όπου χρειάζεται, τόσο κατά τον τοκετό, όσο και κατά τη γέννα και ύστερα με την επιλόχεια κατάθλιψη, ενώ και η Μακένζι Ντέιβις είναι πολύ καλή ως Τάλι και…  αναπληρώτρια της Μάρλο. (Κριτική μου στο myfilm.g
INFO
Προβάλλεται από 31/5/18
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν 
Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Μαρκ Ντιπλάς, Ρον Λίβινγκστον, Έμιλι Χέιν    
Η Μάρλο (Σαρλίζ Θερόν), μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, είναι έγκυος στο τρίτο, και με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της (Μαρκ Ντουπλάς) για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της. Η «νυχτερινή νταντά» Τάλι (Μακένζι Ντέιβις) έχει τη μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας που θα τη βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά και να αλλάξει εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο.
Διανομή: Tanweer