30/5/18

Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία - Knock

Μια κωμωδία πάνω στο πόσο στρεβλά μπορεί να λειτουργήσει ένα σύστημα υγείας (αν είναι δυνατόν…) και πόση διαπλοκή μπορεί να υπάρξει μεταξύ γιατρών και φαρμακοποιών (απίστευτα πράγματα…).

Ο Ομάρ Σι που έγινε διάσημος ως προσωπικός νοσηλευτής παραπληγικού στους «Άθικτους», εδώ στο φιλμ της Λοραίν Λεβί υποδύεται έναν απατεώνα, τον Κνοκ, που (γύρω στη δεκαετία του ’60) προσπαθεί να ξεφύγει από τους δανειστές του και καταφεύγει σε ένα χωριό. Εκεί, παρουσιάζεται ως γιατρός, τα βρίσκει με τον φαρμακοποιό και πείθει σχεδόν όλους τους κατοίκους ότι κάτι έχουν, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι συνταγογραφήσεις και οι πωλήσεις των φαρμάκων και το suspense διατηρείται από την περιέργεια πως θα καταλήξει και αυτή η απάτη του.
Αφελές, διασκεδαστικό και διδακτικό, βασισμένο κυρίως στο χαρακτήρα που υποδύεται ο Ομάρ Σι. Ένα χαρακτήρα που δεν ξέρεις αν πρέπει να συμπαθήσεις ή να καταδικάσεις. Χαμογελάς αμήχανα και αναρωτιέσαι: μήπως η γαλλική κινηματογραφία έχει αρχίσει να το παρακάνει με αυτές τις κωμωδιούλες; (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 31/5/18
Είδος Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Λοραίν Λεβί
Παίζουν: Ομάρ Σι, Άλεξ Λουτζ, Άνα Ζιραρντό, Σαμπίν Αζεμά, Πασκάλ Ελμπέ, Οντρέ Ντάνα
Σύνοψη: Ένας γιατρός και πρώην απατεώνας βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό στις Γαλλικές Άλπεις. Θα ανακαλύψει έκπληκτος όμως ότι όλοι οι κάτοικοί του χαίρουν άκρας υγείας. Ο μόνος τρόπος για να βγάλει κάποια λεφτά είναι να τους πείσει ότι είναι άρρωστοι.
Με περισσή μαεστρία και χειρισμούς, ο Νοκ βρίσκει μια ασθένεια για όλους, πραγματική ή φανταστική. Οι κάτοικοι κατακλύζουν το ιατρείο του, όλοι θέλουν τη διάγνωση που δεν είχαν! Η επιτυχία του προκαλεί τη ζήλεια όμως, ο ιερέας του χωριού δεν αντέχει να βλέπει τους πιστούς να εγκαταλείπουν την εκκλησία για να πάνει στο γιατρό. Δύο ακόμη εμπόδια έχει ο Νοκ μπροστά του: έναν άνθρωπο από το σκοτεινό του παρελθόν και η αγάπη του για ένα κορίτσι...
Διανομή: Seven Films