22/12/16

La La Land

Ένα μιούζικαλ που ξεπηδά μέσα από τα παραδοσιακά της εποχής του «χρυσού» Χόλιγουντ, τότε που ο Φρεν Αστέρ και η Τζίτζερ Ρότζερς χόρευαν ανάμεσα σε πολυπληθή μπαλέτα, σε τεράστιες αίθουσες, πισίνες, ή ακόμα και στο ταβάνι. Ένα σύγχρονο μιούζικαλ-τόλμημα, που προσπαθεί να καθιερώσει τη μουσική τζαζ σε ηλικίες που την αντιμετωπίζουν ως ιστορικό γεγονός. 
Με εικόνες και χρώματα που παραπέμπουν σε χολιγουντιανές παραγωγές των δεκαετιών του ’50 και του ’60 που ίσως και να μας έπειθαν εάν οι ήρωες δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, ο Ντάμιεν Σαζέλ (Whiplash), καταφέρνει να χαρίζει δυο ευχάριστες ώρες, με δυο εξαιρετικές ερμηνείες από τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Έμα Στόουν, που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στην υποκριτική, το τραγούδι και το χορό και με ένα ενδιαφέρον και ανατρεπτικό σενάριο.
Η γλυκόπικρη ιστορία των δυο παιδιών που προσπαθούν να κάνουν στη ζωή τους αυτό που αγαπούν, παρά τις όποιες αντιξοότητες και ερωτεύονται από τον ίδιο αυτό λόγο, καθώς και το φόντο στο οποίο εξελίσσεται αυτή η ιστορία (τα κινηματογραφικά στούντιο και ένα μονίμως ηλιόλουστο Λος Άντζελες), είναι δυο επιπλέον στοιχεία – ατού αυτής της ταινίας, η οποία τελικά βλέπεται με ενδιαφέρον και χαρίζει ανάμικτα συναισθήματα (Κριτική μου για το myfilm.gr)


INFO
Είδος: Αισθηματικό  / Μιούζικαλ
Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμμα Στόουν, Τζον Λέτζεντ, Ρόζμαρι ΝτεΒιτ, Φιν Γουίτροκ, Κάλι Χερνάντες, Σονόγια Μιζούνο, Τζέσικα Ροθ, Τομ Έβερετ Σκοτ
Προβάλλεται από 22/12/16
Σύνοψη: Ένας πιανίστας της τζαζ, ο Σεμπάστιαν, γνωρίζει μία φιλόδοξη ηθοποιό, τη Μία και ερωτεύονται παράφορα. Η σχέση τους θα αποδειχθεί καταλυτική, τόσο για τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν για την επαγγελματική τους ζωή, όσο και για την προσωπική. Θα καταφέρει ο έρωτάς τους να επιβιώσει από την σκληρή καθημερινότητα; 
(Διανομή: Odeon)