Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

18/7/13

Red 2

Με μια εντυπωσιακή διανομή ρόλων, αυτή η ταινία δεν σκοπεύει σε τίποτα άλλο από το να χαρίσει στο θεατή, και λάτρη των περιπετειών, δυο διασκεδαστικές ώρες.
Το σενάριο είναι όσο πιο ακραίο γίνεται και οι καταστάσεις δεν παύουν να είναι υπερβολικές, αλλά όλα μοιάζουν κατορθωτά από ανθρώπους, που φαίνονται ότι δεν έχουν πάρει στα σοβαρά τους ρόλους και … διασκεδάζουν. Δεν προσπαθούν δε να αποδείξουν ότι  - παρά τις ηλικίες τους - είναι νεανίες.
Ο Μπρους Γουίλις, συνεχίζει να παίζει τον «πολύ σκληρό για να πεθάνει», ρόλο που τον θέλει να προσπαθεί να αποφύγει τους μπελάδες, αλλά δεν τον αφήνουν «να αγιάσει», η Έλεν Μίρεν είναι μια φοβερή αδίστακτη και δηλητηριώδης οχιά με βιτριολικό χιούμορ, ο Τζον Μάλκοβιτς κατορθώνει να διατηρεί τη ψυχραιμία του σύμβουλου οικογενειακών σχέσεων και να τη συνδυάζει με τη σκληρότητα του ψυχρού εκτελεστή, ενώ ο Άντονι Χόπκινς, με το ύφος του Χάνιμπαλ, αυτή τη φορά θέλει να καταστρέψει με ένα υπερόπλο τον πλανήτη για δικούς του λόγους. Α, ξέχασα την Κάθριν Ζέτα Τσόουνς, στην οποία δεν μπορείς να βασιστείς. Είναι μια αγριόγατα με μορφή οικιακής γατούλας. Τέλος έχουμε και τον Μπιούν Χουν Λι, έτσι ώστε η ταινία να έχει και κάτι από πολεμικές τέχνες σε στυλ Μπρους Λι, ενώ η Μέρι Λουίζ Πάρκερ πρέπει να είναι σχιζοφρενική ως σύζυγος, αφού επιθυμεί το μπλέξιμο του άντρα της για … να τον θαυμάζει.
Ξαναδιαβάζω τα όσα έγραψα και μου μοιάζω σα κειμενογράφος της εταιρίας παραγωγής. Η αλήθεια είναι ότι διασκέδασα αφάνταστα με την ταινία, χωρίς να περιμένω μεγάλα πράγματα. Υπάρχει έντονη δράση, αρκετά εφέ και happy end.
Yπόθεση: Σε αυτή την εντελώς διαφορετική συνέχεια της επιτυχημένης και ξεκαρδιστικής κωμωδίας δράσης, η κάμερα ακολουθεί τον συνταξιούχο - κινούμενο σκάνδαλο - μυστικό πράκτορα της CIA, Φράνκ Μόουζες. Ο Φράνκ ήταν ο τύπος ανθρώπου που θα έριχνε αεροπλάνα, θα πάλευε με αλιγάτορες και θα πήδαγε από κινούμενα τρένα προκειμένου να καταπνίξει την πλήξη που προκαλεί ο ρομαντισμός ενός ροζ δειλινού. Όλα αυτά όμως πριν συνειδητοποιήσει πόσο λατρεύει την ήρεμη συμβίωση με την αγαπημένη του Σάρα Ρος. Ο Φράνκ είναι πλέον ήρεμος κι ευτυχισμένος, δίπλα στη γυναίκα της ζωής τους. Η ίδια όμως, η Σάρα, δε μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για το μέλλον του δεσμού τους, αφού από τη μέρα που ο αντρούλης της σταμάτησε να σκοτώνει κακούς, η σχέση τους έχει πάρει την κατιούσα! Έτσι, προκειμένου να αναθερμάνει κάπως τη φθαρμένη τους σχέση, αποφασίζει να μπλέξει κάπως τα πράγματα, ώστε να επαναφέρει στην καθημερινότητά τους την περιπέτεια, τον ρομαντισμό αλλά και τα έντονα συναισθήματα πάθους που συνήθιζε να τους προκαλεί ο κίνδυνος! Μέχρι που τα πράγματα μπλέκουν σε ξεκαρδιστικό βαθμό... Ο Φράνκ σε μια προσπάθεια εντοπισμού μιας χαμένης, ισχυρά καταστροφικής, ψυχροπολεμικής, πυρηνικής συσκευής, επανενώνεται με την απίθανη ομάδα του - τους επίλεκτους της δράσης και της φαντασίας - προκειμένου να κάνουν για άλλη μια φορά τα αδύνατα δυνατά. Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να ξεπεράσουν έναν ολόκληρο στρατό αμείλικτων δολοφόνων, αδίστακτων τρομοκρατών και εθισμένων στην εξουσία κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι επίσης με τη σειρά τους παλεύουν με νύχια και με δόντια για την απόκτηση της πολυπόθητης συσκευής. 
Σκηνοθεσία: Ντιν Πάρισοτ
Με τους: Μπρους Γουίλις, Τζον Μάλκοβιτς, Μέρι Λουίζ Πάρκερ, Άντονι Χόπκινς, Έλεν Μίρεν, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μπιουν Χουν Λι, Μπράιαν Κοξ, Νιλ Μακντόνα
Προβάλλεται από 18/7/13
(Κριτική μου στο myFilm)