20/8/20

Παιχνίδια φωτιάς – Joueurs - Treat me like fire

Μια ερωτική ιστορία, ένα δράμα χαρακτήρων, με φόντο το τζόγο, ή μια ιστορία για το τζόγο και τις συνέπειές του. Όπως θέλετε δείτε το. Η Μαρί Μον πάντως, ντεπουτάρει κάνοντας μια ταινία λίγο νουάρ, λίγο ερωτική και λίγο σκληρή, στην οποία ο Αμπέλ, ένας τυχοδιωκτικός τύπος και χαρτοπαίκτης, αποτελεί το μοιραίο πρόσωπο στη ζωή της Έλλα, μιας εργαζόμενης και τακτοποιημένης κοπέλας, η οποία τον ακολουθεί γοητευμένη από τον κόσμο του τζόγου, εκεί όπου «η τύχη του πρωτάρη» την ευνοεί και τη σπρώχνει στο να θυσιάσει το δικό της τρόπο ζωής.

Οι σκοτεινές εικόνες της Μαρί Μον αποκαλύπτουν δραματικά τον ετερόκλιτο κόσμο της νύχτας και των ανθρώπων που κάθε βράδυ παίζουν με καταστροφικές ή αυτοκαταστροφικές τάσεις. Ένα κόσμος που προσφέρει πιο πολλά αδιέξοδα, από διεξόδους ευτυχίας.
Ο Αμπέλ (Ταχάρ Ραχίμ) παρασύρει σ’ αυτό τον κόσμο την Έλλα (Στέισι Μάρτιν), η οποία τον ερωτεύεται χωρίς να προσφέρει τη βεβαιότητα στο θεατή εάν θέλει να τον χειραγωγήσει και να τον φέρει με τα νερά της ή εάν περιμένει κάτι διαφορετικό από αυτόν για τη δική της ζωή. Τελικά ωριμάζει, βιώνοντας καταστάσεις που ούτε ονειρευόταν όταν ξεκινούσε τη σχέση μαζί του.
Η ταινία κυλάει αργά μέχρι το απροσδόκητο φινάλε, διασχίζοντας τους δυο διαφορετικούς κόσμους που εκπροσωπούν ο Αμπέλ και η Έλλα και αυτό που μένει στο θεατή είναι οι πολύ καλές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 20/8/2020
Είδος: Ερωτική, Περιπέτεια (105΄)
Χώρα: Γαλλία (2018)
Σκηνοθεσία: Μαρί Μονζ
Παίζουν: Στέισι Μάρτιν, Ταχάρ Ραχίμ
Σύνοψη: Η συνάντηση με τον Άμπελ, φέρνει τα πάνω, κάτω στη ζωή της Έλλα. Η ακατανίκητη έλξη της για αυτόν τον τυχοδιώκτη εραστή, κάνει την Έλλα να ανακαλύψει τον κοσμοπολίτικο υπόκοσμο των παράνομων παιχνιδιων του Παρισιού, όπου η αδρεναλίνη και το χρήμα είναι οι υπέρτατες αξίες. Η δική τους ιστορία αγάπης ξεκινάει σαν ένα απλό στοίχημα, για να μετατραπεί σε αχόρταγο πάθος.
Διανομή: Weird Wave