9/7/20

Wild Rose

Μια ταινία για το σκοπό της ζωής και για τα διλήμματα που ανεγείρονται όταν πρέπει να ακολουθήσεις τους στόχους, την καριέρα, ή την οικογένεια. Ταυτόχρονα και μια ταινία για τη μητρότητα και τις σχέσεις μητέρας και κόρης. Εν τούτοις δεν πρόκειται για δράμα, αλλά για μια καθαρόαιμη feelgood ταινία.

Βρισκόμαστε στη Γλασκώβη της Σκωτίας και η Ρόουζ Λιν Χάρλαν, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών (την υποδύεται καθηλωτικά η Τζέσι Μπάκλεϊ) αποφυλακίζεται, τελεί υπό ηλεκτρονικό έλεγχο (βραχιολάκι) και προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία με ένα βαθύτερο όνειρο: να πάει στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, και να καθιερωθεί ως τραγουδίστρια της country music, μιας και στη Γλασκώβη είναι διάσημη γι’ αυτό. Σαν καθαρίστρια σε ένα πλούσιο σπίτι θα αναγνωριστεί ως μεγάλο ταλέντο από την αφεντικίνα της, η οποία θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει. Τίποτα δεν είναι εύκολο όμως…
Ο σκηνοθέτης Τομ Χάρπερ χωρίς να έχει πέσει στην παγίδα του μελοδράματος, έχει δώσει μεγάλη σημασία στους χαρακτήρες, της Ρόουζ και ειδικότερα των άλλων δύο μητέρων του σεναρίου: της Μάριον σκληρής, προσγειωμένης και ταυτόχρονα τρυφερής μητέρας της Ρόουζ (που την υποδύεται συγκινητικά η Τζούλι Γουότερς) και της αφεντικίνας της (στο ρόλο η Σόφι Οκενέντο) που έχει κι αυτή δύο παιδιά και με τη συμπεριφορά της ενθαρρύνει τη Ρόουζ, αλλά προαλείφεται και για μάνατζέρ της. 
Ο Χάρπερ συνδυάζει με ισορροπία τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ αυτών των γυναικών με ακούσματα country που κυριαρχούν στην ταινία μαζί με τις αναφορές στην ιστορία του είδους και τους πρωταγωνιστές του.
Η Τζέσι Μπάκλεϊ είναι εξαιρετική και ως ηθοποιός και ως τραγουδίστρια με αποκορύφωμα το κομμάτι No Place Like Home που μέσα από τους στίχους του περιγράφει την ιστορία της Ρόουζ.
Μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο Νάσβιλ (Τένεσι, ΗΠΑ) και στη θρυλική αίθουσα συναυλιών Ryman, από όπου έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής, όπως ο Johnny Cash και ο Elvis Presley.(Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 9/7/2020
Είδος: Δράμα, Κωμωδία, Μουσική (101΄)  
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2018)
Σκηνοθεσία: Τομ Χάρπερ 
Παίζουν: Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζούλι Γουότερς, Σόφι Οκονέντο 
Σύνοψη: H Rose – Lynn Harlan είναι μια χαρισματική 23χρονη τραγουδίστρια με δύο ανήλικα παιδιά, που μόλις αποφυλακίστηκε. Το όνειρό της είναι να αφήσει την Γλασκώβη για το Νάσβιλ, το λίκνο της κάντρι μουσικής, και να γίνει μια πετυχημένη τραγουδίστρια. Η μητέρα της, θέλει να την κρατήσει κοντά της και να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία που θα τη φέρει μια ανάσα από το όνειρό της, εκείνη έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα.
Διανομή: Feelgood