13/7/20

Mr. Mercedes

Ένα από τα πιο κοινωνικο-πολιτικά μυθιστορήματα (χωρίς να χάνει το χαρακτήρα του ψυχολογικού θρίλερ) του Στίβεν Κινγκ γίνεται σήριαλ 30 ωριαίων επεισοδίων από τον Ντέιβιντ Κέλι (Big Little Lies, Boston Legal, Goliath) και με σύμβουλο παραγωγής το συγγραφέα Ντένις Λεχέιν (Σκοτεινό Ποτάμι, Το Νησί των Καταραμένων).

Ο απολαυστικός Μπρένταν Γκλίσον ως συνταξιοδοτημένος ντετέκτιβ Μπιλ Χοντς αλλά όχι αποσυρμένος, δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για μια υπόθεση που τον στοιχειώνει. Αυτό που τον βασανίζει δεν είναι μόνον ότι δεν μπόρεσε να ανακαλύψει ποιος ήταν ο κύριος Mercedes που με μια κλεμμένη Mercedes σκότωσε 16 άτομα που περίμεναν στην ουρά του γραφείου ανεργίας, αλλά το γεγονός ότι με τη συμπεριφορά του ενοχοποίησε την ιδιοκτήτρια της Mercedes, πείθοντάς την ότι έφταιγε που δεν είχε ασφαλίσει σωστά το αυτοκίνητό της γι’ αυτό και της το έκλεψε ο psycho που σκότωσε τους αθώους ανθρώπους.
Ατμοσφαιρικό, σκοτεινό, ψυχολογικό θρίλερ με σωστά δομημένους χαρακτήρες και ελκυστική πλοκή, προβάλλεται αυτή την εποχή στη χώρα μας τα μεσάνυχτα στο Mega Channel
INFO
Είδος: Σειρά Θρίλερ, Αστυνομική (30 επεισόδια, ωριαία)
Χώρα: ΗΠΑ (2017)
Σκηνοθεσία: Τζακ Μπέντερ (23 επ.)
Παίζουν: Μπρένταν Γκλίσον, Χόλαντ Τέιλορ, Τζαρέλ Τζερόμ
Σύνοψη: Ο συνταξιούχος ντετέκτιβ Μπιλ Χοντς προσπαθεί να εξιχνιάσει μια παλιά άλυτη υπόθεση του «κ. Mercedes», ο οποίος σκότωσε δεκαέξι ανθρώπους, πέφτοντας πάνω τους με μια κλεμμένη Mercedes.
Εν τω μεταξύ, ο νεαρός ψυχοπαθής Μπράντι Χάρτσφιλντ, ο πραγματικός κ. Mercedes, επανεμφανίζεται. Αυτό που ξεκινά ως ένα διαδικτυακό παιχνίδι γάτας-ποντικιού μεταξύ των δύο σύντομα θα έχει θανατηφόρες πραγματικές συνέπειες.