15/7/20

Ο γαμπρούλης μας - Beaux parents

Ξεκαρδιστική κωμωδία παρεξηγήσεων με ακραίες καταστάσεις, με καλοκαιρινή διάθεση και ως αντίδοτο στην καθημερινότητα των κρουσμάτων από τον covid-19.

Από το μνηστευμένο ζευγάρι του Χαρόλντ και της Γκαράνς, ο Χαρόλντ (Μπέναμπαρ) ταξιδεύει για ένα σεμινάριο και μετά από μια ξέφρενη νύχτα με συναδέλφους, συνοδεύει την Κλοέ γυναίκα του καλύτερού του φίλου και προϊσταμένου του στο ξενοδοχείο τους, όπου εκείνη κάνει εμετό στο δωμάτιό του και εκείνος αναγκάζεται να κοιμηθεί στο δωμάτιό της.
Το επόμενο πρωί η μνηστή του Γκαράνς (Τσαρλί Μπρουνό) τηλεφωνεί στο δωμάτιό του και φυσικά ακούει την Κλοέ (Γκουεντολίν Γκουρβενέ), οπότε μένει με την εντύπωση ότι ο άντρας της έχει κοιμηθεί μαζί της. Η παρεξήγηση έχει ξεκινήσει. 
Οι γονείς της Κλοέ (η Ζοσιέν Μπαλασκό και ο Ντιντιέ Μπουρντόν εξαιρετικοί ως γονείς και πεθερικά) πιστεύουν τον μνηστήρα της κόρης τους και προσπαθούν να σώσουν τη σχέση των δύο παιδιών, αλλά οι προσπάθειές τους φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα και το χάσμα στις σχέσεις του μνηστευμένου ζευγαριού μεγαλώνει διαρκώς με το ενδιαφέρον για τον θεατή να επικεντρώνεται στους έξυπνους διαλόγους και στο ερώτημα: πώς θα λυθούν οι παρεξηγήσεις και με τι κόστος για όλους, αφού και οι γονείς έχουν τα δικά τους μυστικά.
Το γέλιο βγαίνει αβίαστα από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και κυρίως από την εκφραστικότητα των γονιών (Μπαλασκό και Μπουρντόν), στους οποίους είναι αφιερωμένος και ο αρχικός τίτλος της ταινίας. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 16/7/2020
Είδος: Κωμωδία (84΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Χέκτορ Καπέλο Ρέγιες
Παίζουν: Ζοσιέν Μπαλασκό, Ντιντιέ Μπουρντόν
Σύνοψη: Η γυναίκα του θέλει να τον χωρίσει και απαγορεύει στους γονείς της να τον ξαναδούν. Τα πεθερικά του όμως προτιμούν αυτόν για γαμπρό τους και θα κάνουν τον παν για να μην τον αφήσει η κόρη τους.
Διανομή: Weird Wave