22/7/20

Οδός Μαλασάνια 32 - 32 Malasana Street

Εν τάξει. Να μην το παρακάνουμε κιόλας. Είπαμε ότι η ισπανική κινηματογραφία έχει κάνει μια τρομακτική διείσδυση τα τελευταία χρόνια σε όλα τα είδη και μας έχει χαρίσει αρκετά (σε αριθμό) καλά φιλμ, αλλά ετούτο δω προσπαθεί να γίνει το ισπανικό Poltergeist (για να αναφέρω το πρώτο που μου έρχεται στο νου).

Το σενάριο, μας τρέχει πίσω στο 1970 και μας ενημερώνει αμυδρά για ποιο λόγο το σπίτι της οδού Μαλασάνια 32 θα εξελιχθεί σε στοιχειωμένο. Στη συνέχεια, μας συστήνει την οικογένεια που θα πάει να κατοικήσει σ’ αυτό λίγα χρόνια αργότερα. 
Το σπίτι είναι ό,τι πρέπει για θρίλερ, έχει παλιά έπιπλα, είναι σκονισμένο όσο χρειάζεται, διαθέτει πατώματα και πόρτες που τρίζουν, έχει σκοτεινές γωνίες και το φως -όπου μπαίνει- μη νομίζετε ότι είναι ευεργετικό. Αντίθετα μπορεί και να κρύβει κάτι άλλο.
Μη σας το χαλάσω όμως περιγράφοντας σκηνές, διότι υπάρχουν και οι φίλοι του είδους. 
Είναι ατμοσφαιρική η ταινία και η φωτογραφία του Ντανιέλ Σόζα Σεγκούρα βοηθάει σ’ αυτό, όπως βοηθάει και η εκνευριστική μουσική (αυτό το σκοπό έχει άλλωστε) των Φραν Μόντασελ και Λούκας Πέιρε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν φέρνει κάτι καινούργιο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 23/7/2020
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Φρίκης (105΄)
Χώρα: Ισπανία (2020)
Σκηνοθεσία: Αλμπέρτ Πίντο
Παίζουν: Μπεγκόνα Βάργκας, Ιβάν Μάρκος, Μπέα Σεγκούρα
Σύνοψη: Στα τέλη της δεκαετίας του '70, η οικογένεια Ολμέδο αγοράζει ένα παλιό διαμέρισμα στην Οδό Μαλασάνια 32, στη Μαδρίτη. Αφήνουν πίσω το χωριό τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην πόλη. Όμως υπάρχει κάτι που η οικογένεια Ολμέδο δεν γνωρίζει: στο διαμέρισμα που αγόρασαν, δεν είναι μόνοι...Κάτι τους απειλεί και θα χρειαστεί να αμυνθούν μέχρι τέλους, για να σώσουν τις ζωές τους.
Διανομή: Weird Wave