14/5/20

Τρία μέτρα πάνω από τον ουρανό – Summertime

Αισθηματική ιστορία εμπνευσμένη από το βιβλίο του Φεντερίκο Μόκια «Tre metri sopra il cielo». με φόντο την ηλιόλουστη Ραβένα στην Ιταλία, όπου η Σάμερ (Κόκο Ρεμπέκα Εντογκάμε) μια κοπέλα που πλησιάζει να συμπληρώσει τα 18 της χρόνια, ερωτεύεται τον Άλε (Λουντοβίκο Τερσίνι) πρώην αστέρα αγώνων ταχύτητας με μοτοσυκλέτες και η σχέση τους περνάει από σκαμπανεβάσματα. 

Σχεδόν έφηβοι και οι δύο, περνούν στην ενηλικίωση μέσα από τη γνωριμία τους. Η Σάμερ ψάχνοντας να βρει μια δουλειά ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί και να ξεφύγει από τη μητέρα της και την αδερφή της, με τις οποίες δεν έχει προβλήματα εκτός από το ότι ο πατέρας τους τις έχει εγκαταλείψει λόγω του επαγγέλματός του. Ο Άλε (εκ του Αλεσάντρο) ένας νεαρός που θέλει να απεγκλωβιστεί από τους αγώνες που τον σπρώχνει συνεχώς ο καταπιεστικός πατέρας του, ο οποίος δεν δείχνει να ανησυχεί παρά το γεγονός ότι ο Άλε ήδη είχε ένα -παρ’ ολίγον θανατηφόρο- ατύχημα και έχει υποστεί εξάρθρωση του ώμου του.
Τα δύο παιδιά θα γνωριστούν στο παραλιακό ξενοδοχείο που διευθύνει η μητέρα του Άλε (σε διάσταση με το σύζυγο) και ο δεσμός τους, ακολουθώντας όλα τα κλισέ των αισθηματικών ταινιών, θα περάσει πολλές μεταπτώσεις, την ίδια ώρα που γύρω τους άλλα νέα παιδιά σαν κι αυτούς αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Ιστορίες του καλοκαιριού, λοιπόν, με ήρωες νέους και νέες που ψάχνονται και ψάχνουν να βρουν την ευτυχία ή την αναγνώριση, με επιπόλαιες αποφάσεις και διλήμματα και με φόντο την ανέμελη ζωή ενός τουριστικού θέρετρου, με beach bars, θαλάσσια σπορ και νυχτερινά νεανικά κέντρα και πρόσκαιρες γνωριμίες και έρωτες που σβήνουν τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου.
Ο φακός παρακολουθεί τους πρωταγωνιστές της σειράς με τουριστική διάθεση για την ανάδειξη των αξιοθέατων της επαρχίας της Βερόνα, κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό και μια εξίσου γαλάζια θάλασσα. Η  φωτογραφία του Φεντερίκο Σλάτερ και η επιλογή των ιταλικών τραγουδιών (παλιών και νέων) που πλαισιώνουν την ιστορία των δύο παιδιών και των φίλων τους, αποτελούν τα δύο πιο ελκυστικά στοιχεία της ανάλαφρης αυτής σειράς. Καλό καλοκαίρι! (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Είδος: Αισθηματική σειρά 8 επεισοδίων (x45΄)
Χώρα: Ιταλία (2020)
Δημιουργοί: Μίρκο Σεντράγκολο, Ανίτα Ριβαρόλι 
Παίζουν: Κόκο Ρεμπέκα Εντογκάμε, Λουντοβίκο Τερσίνι, Αντρέα Λατάντζι, Αμάντα Καμπάνα, Τζιοβλάνι Μάινι, Αλίσια Αν Εντογκάμε
Σύνοψη: Δυο νέοι από πολύ διαφορετικούς κόσμους ερωτεύονται στη διάρκεια ενός καλοκαιριού στην Αδριατική Ακτή της Ιταλίας. 
Προβάλλεται από το Netflix