7/2/20

Αρπακτικά πτηνά και η φαντασμαγορική χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν

Birds of prey and the fantabulous emancipation of Harley Quinn 

Λαμπερό και καταιγιστικής δράσης κόμικ της DC με τη Μάργκοτ Ρόμπι στο ρόλο της Χάρλεϊ Κουίν και τον Γιούν ΜακΓκρέγκορ (από τον οποίο περίμενα κάτι καλύτερο) στο ρόλο του «κακού» αντιπάλου της Ρόμαν Σαϊόνις.

Η Κουίν έχοντας απομακρυνθεί από το σύντροφό της τον Τζόκερ, πέφτει τυχαία σε μια μικρή πορτοφολού, που τυχαία επίσης έχει αποσπάσει έναν πολύτιμο λίθο που κρύβει σημαντικές οικονομικές πληροφορίες και εξασφαλίζει όλη την εξουσία που θέλει για να ελέγχει τον υπόκοσμο της Γκόθαμ ο Ρόμαν Σαϊόνις. 
Ο Ρόμαν θα ζητήσει από την Κουίν να του βρει το πολύτιμο αυτό διαμάντι για να της χαρίσει τη ζωή και από εκεί και ύστερα θα μπλέξει με όλες και όλους: την Κυνηγό (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ) που ζητάει εκδίκηση για τους δικούς της οικογενειακούς λόγους, την Μπλακ Κανάρι που είναι τραγουδίστρια που σκοτώνει με τη φωνή της και οδηγός του Ρομάν Σαϊόνις (Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ) και την αστυνομικό Ρενέ Μοντόγια (η πολύ καλή Ρόζι Περέζ).
Ανεξάντλητη δράση, ατελείωτες μάχες σώμα με σώμα (με ωραία μελετημένες χορογραφίες), σκληρές σκηνές, κωμικές σκηνές και ό,τι άλλο φαντασμαγορικό μπορεί να φανταστεί ο νους των υπεύθυνων των σπέσιαλ εφέ, θα ικανοποιήσουν τους φίλους των κόμικ.
INFO
Προβάλλεται από 6/2/20
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Αστυνομική  (109’)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Κάθι Γιάν 
Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ, Κρις Μεσίνα, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Ρόζι Περέζ, Έλα Τζέι Μπάσκο 
Σύνοψη: Η έξαλλη ζωή της Χάρλεϊ Κουίν (Μάργκοτ Ρόμπι) εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο μετά τον ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό της από τον Τζόκερ. Για πρώτη φορά, είναι απροστάτευτη, με τον κάθε αλήτη της Γκόθαμ να την καταδιώκει. Εντωμεταξύ, ο αρχιμαφιόζος Ρόμαν Σαϊόνις (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να βρει τη νεαρή πορτοφολού Κας (Έλα Τζέι Μπάσκο), που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του. Το μονοπάτι της Χάρλεϊ διασταυρώνεται με την Κυνηγό (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ), την Μπλακ Κανάρι (Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ) και τη Ρενέ Μοντόγια (Ρόζι Περέζ) και το αλλόκοτο επιτελείο δεν έχει επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν μέσα σε μία θεότρελη, φονική μέρα.
Διανομή: Tanweer