20/1/20

Τραγούδι χωρίς όνομα - Canción sin nombre

Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία εμπορίας βρεφών που συντάραξε το Περού τη δεκαετία του ‘80, η ταινία της Μελίνα Λεόν διηγείται μια ιστορία προσωπική και ταυτόχρονα συγκινητική. 

Η Λεόν επιλέγοντας την ατμοσφαιρική ασπρόμαυρη φωτογραφία σε φορμάτ 4:3 που ήταν εκείνο της τηλεόρασης της δεκαετίας του ’80 «παγιδεύει» τους χαρακτήρες και δίνει ένα στυλ ντοκιμαντερίστικο στο φιλμ ενώ η σχεδόν απόκοσμη μουσική επένδυση της συνθέτριας Pauchi Sasaki εντείνει τη δραματικότητα των πλάνων, πάνω σε καταστάσεις που συγκρούονται δραματικά και αθόρυβα σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον καφκικών αποχρώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος που πρώτος δημοσίευσε την υπόθεση ήταν ο πατέρας της σκηνοθέτριας Ισμάελ Λεόν, που υπήρξε και ένας από τους ιδρυτές της εφημερίδας La República.
INFO
Προβάλλεται από 23/1/20
Είδος: Δράμα (97’)
Χώρες: Περού, Ισπανία, ΗΠΑ, Χιλή (2019)
Σκηνοθεσία: Μελίνα  Λεόν 
Παίζουν: Πάμελα Μεντόζα, Τόμι Παράγκα, Λούτσιο Ρόχας 
Σύνοψη: Περού, 1988. Η Χεορχίνα, μια νεαρή κοπέλα από ένα μικρό χωριό των Άνδεων, φτάνει στη Λίμα προκειμένου να γεννήσει σε μια αυτοσχέδια κλινική. Μυστηριωδώς όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας εσωστρεφής δημοσιογράφος θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της.
Διανομή: Danaos Films