2/1/20

…για πάντα

«Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Παπακαλιάτης» σκέφτεσαι από τα πρώτα πλάνα της ταινίας και χωρίς τη διάθεση να θέλεις ντε και καλά να την απορρίψεις. Κίνηση της κάμερας, φωτογραφία, χρώματα, φυσικό περιβάλλον γύρω από την κεντρική Αθήνα και την Πλάκα, γαλλικό ρομαντικό τραγούδι και αίσθημα με την πρώτη ματιά, από ένα ταιριαστό ζευγάρι. 

Αυτή τη συνταγή, ακολουθεί ο Γιάννης Παπαδάκος σ’ αυτό το remake του τούρκικου «Issiz Adam» (2008) που διασκεύασε στα Ελληνικά ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και την πετυχαίνει άψογα μη έχοντας πολλές απαιτήσεις.
Τι άλλο μπορεί να είναι η ταινία, παρά μία μοντέρνα ιστορία αγάπης που δυναμώνει αλλά και αμφιταλαντεύεται από τη διαφορά χαρακτήρων και τους έντονους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. 
Ο Πέτρος είναι επιτυχημένος σεφ, που κουβαλάει μέσα του τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας, γεγονός που το διαπιστώνουμε από την πρώτη σεκάνς. Η Ζωή, επιτυχημένη ιδιοκτήτρια επιχείρησης παιδικών ενδυμάτων, έχει και εκείνη τους δικούς της προσωπικούς δαίμονες, που την αναγκάζουν να είναι δύσπιστη.
Σύγχρονο ζευγάρι και ασυμβίβαστο. Ειδικά από τη μεριά εκείνου που είναι απόλυτος, σε αντίθεση με εκείνη που συμβιβάζεται παρά τις αμφιβολίες της.
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης δεν έχει δυσκολία να υποδυθεί την τηλεοπτική του περσόνα και η Κατερίνα Γερονικολού δεν καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες να υποδυθεί την απογοητευμένη από τον προηγούμενο δεσμό της, αλλά συγκαταβατική απέναντι στον προβληματικό, νευρικό και απότομο Πέτρο. Καμία δυσκολία. Οπότε τι μένει; Να δούμε τι φινάλε έχει η ιστορία τους… (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 2/1/2020
Είδος: Αισθηματική
Χώρα: Ελλάδα (2019)
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος
Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Όλγα Δαμάνη, Χάρης Μαυρουδής, Ευγενία Σαμαρά, Πένυ Αγοραστού
O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις. Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση. Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα! 
Διανομή: Village Films