25/9/19

Το παιχνίδι του ρόδου – Bajo la rosa

Πρωτότυπο θρίλερ που στηρίζεται στην αρχή της αυτοδικίας «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος». Κάτι που αναφέρεται αλλά και γίνεται άμεσα… ορατό από τις πρώτες σκηνές της ταινίας.

Ο άγνωστος που έχει απαγάγει τη δεκάχρονη κόρη του Όλιβερ και της Τζούλια Κάστρο και αντί να ζητάει λίτρα, επιθυμεί να τους δει από κοντά πριν την αφήσει ελεύθερη είναι προφανές ότι το κάνει από εκδίκηση. Το μόνο που απομένει είναι να αποκαλυφθεί το κίνητρό του. 
Εκτός πια κι αν είναι τελείως psycho και το κάνει για… την απόλαυση. Βρήκε στα καλά του καθουμένου μια ήσυχη και ειρηνική οικογένεια με δύο παιδιά, τον έφηβο Άλεξ και τη δεκάχρονη Σάρα και απήγαγε τη μικρή Σάρα, θέλοντας να παίξει ένα σκληρό παιχνίδι με τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειας, που έχουν την αγωνία τους για το κοριτσάκι τους. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται.
Όπως αναγράφεται και στην αφίσα της ταινίας «Όλοι κρύβουμε ένα μεγάλο μυστικό». Από τον μυστηριώδη ξένο με τα μαύρα που καταφθάνει στο σπίτι της οικογένειας, μέχρι την ανήλικη Σάρα, όλοι έχουν τα μυστικά τους και ο Τζόσουε Ράμος, ο σκηνοθέτης, καταφέρνει να σπάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι το λυτρωτικό φινάλε, αφού προηγουμένως έχει κάνει ένα πολυσχιδές κοινωνικό σχόλιο. Τα μυστικά -γενικά- χαρακτηρίζουν πολλές συμπεριφορές, οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές και άλλες. Είναι να μην αρχίζουμε να τα σκαλίζουμε και να τα αποκαλύπτουμε…
Η σκηνοθεσία έχει ρυθμό, που σε καθηλώνει. Όπως και το καλό, κοφτό μοντάζ. Η κλασική μουσική με αποκορύφωμα τον «Χειμώνα» από τις «4 εποχές» του Βιβάλντι, επενδύει συγκλονιστικά τις κορυφαίες σκηνές του φιλμ. Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές με πρώτη του Ραμίρο Μπλας, του άνδρα με τα μαύρα, που λειτουργεί ως άγγελος της νέμεσις.
Συνολικά, ένα χαμηλού προϋπολογισμού άψογο κλειστοφοβικό, ψυχολογικό θρίλερ με λίγες αιματηρές σκηνές. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 26/9/19
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου, Δράμα
Σκηνοθεσία: Τζόσουε Ράμος 
Παίζουν: Πέντρο Κάζαμπλανκ, Ραμίρο Μπλας, Ελίζαμπετ Γκέλαμπερτ, Ζακ Γκόμεζ 
Σύνοψη: Η 10χρονη Sara εξαφανίζεται. Οι μέρες περνούν χωρίς κανένα ίχνος της. Μέχρι που ένα πρωινό, οι γονείς της λαμβάνουν ένα γράμμα από τον απαγωγέα που, για να την αφήσει ελεύθερη, ζητάει να τους συναντήσει! Ποιος είναι και τι θέλει να τους πει; Αυτό το τετ-α-τετ θα έχει μια αναπάντεχη εξέλιξη... (Από την Filmboy Pictures)