27/6/19

Yesterday

Ο Ντάνι Μπόιλ αποτίνει φόρο τιμής στους Beatles με ένα πρωτότυπο και sci-fi τρόπο, βάζοντας τον Τζακ Μάλικ (Χιμές Πατέλ) έναν ασήμαντο τραγουδοποιό, να θυμάται και να τραγουδάει κομμάτια των διάσημων Σκαθαριών, σε μια εποχή που κανείς δεν τα ξέρει, δεν τα έχει ακούσει ποτέ και επιπλέον, μέσω των ατζέντηδων, προσπαθεί να του διορθώσει και τους στίχους ώστε να πιάνουν τον παλμό της σύγχρονης εποχής. Αλλά τα τραγούδια των Μπιτλς, έχουν σημαδέψει μια ολόκληρη εποχή και δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν.

 Ο Ντάνι Μπόιλ, σκηνοθετεί σφιχτά μια φανταστική ιστορία, που ξεκινά όταν μια νύχτα που κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλο τον πλανήτη, ένα αυτοκίνητο χτυπάει τον Τζακ, ο οποίος όταν συνέρχεται διαπιστώνει ότι κανείς δεν γνωρίζει τους Μπιτλς. 
Ο Τζακ, ερωτευμένος με τη φίλη του Έλι (Λίλι Τζέιμς), που είναι και η μοναδική που τον στηρίζει ακόμα και όταν κάνει παραφωνίες και η φωνή του δεν ακούγεται, κινδυνεύει να την χάσει από τη στιγμή που γίνεται διάσημος τραγουδώντας Μπιτλς. 
Υποχρεωμένος να ακολουθεί τις οδηγίες της μάνατζέρ του Ντέμπρα (Κέιτ ΚακΚίνον) από το Λος Άντζελες, ο Τζακ έχει τη μοίρα όλων των διάσημων: απομονώνεται και αποξενώνεται από γνωστούς και φίλους και επιπλέον αναγκάζεται να ακολουθήσει και ενδυματολογικούς κανόνες που δεν τον εκφράζουν. 
Η συνέχεια, της ταινίας περιέχει μουσική, αίσθημα, χιούμορ και ξυπνά αναμνήσεις στον μεγαλύτερο θεατή. Ένα γλυκό και τρυφερό φιλμ και ταυτόχρονα ένα συγκριτικό σχόλιο, πάνω σε δύο διαφορετικές εποχές των show business που όμως δεν διαφέρουν στο κυνήγι της δόξας και του χρήματος. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 27/6/2019
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ
Σενάριο Ρίτσαρντ Κέρτις 
Παίζουν: Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Κέιτ ΚακΚίνον, Εντ Σίραν
Σύνοψη: Ο Τζακ Μάλικ είναι ένας άσημος τραγουδοποιός σε μια μικρή Βρετανική πόλη του οποίου τα όνειρα για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι. Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…! Ο Τζακ αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ και με τη βοήθεια της μάνατζέρ του Ντέμπρα, η φήμη του εκτοξεύεται. Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του τελικά, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη. (Από την Tulip)