7/6/19

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας - X-Men: Dark Phoenix

Περισσότερο συναισθηματική από ποτέ, η τελευταία περιπέτεια των Χ-Men επικεντρώνεται στο να σώσει την ανθρωπότητα από την Τζιν, η οποία στην προσπάθειά της να σώσει μια αποστολή στο διάστημα, βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη, που έχει υπάρξει ποτέ. Ταυτόχρονα με τους συντρόφους της, που προσπαθούν να τη σώσουν (και να σώσουν και την ανθρωπότητα), εμφανίζονται αντίπαλοι που θέλουν τη Τζιν για να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις της και να κυριαρχήσουν πάνω στη Γη.

Εκτός από τη γνωστή δράση και τα κλασικά εφέ, αυτή τη φορά υπάρχει ένα σωστά δομημένο σενάριο, που διαθέτει -εκτός από suspense- άφθονο συναισθηματισμό καθώς και διαλόγους πάνω στο ψυχισμό των χαρακτήρων και περισσότερο της Τζιν που έχει να παλέψει με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες. 
Το cast της ταινίας είναι μοναδικό και είναι χάρμα οφθαλμών να παρακολουθείς γνωστούς και ταλαντούχους ηθοποιούς να υποδύονται τους χάρτινους ήρωες της Marvel, αυτή τη φορά να κινδυνεύουν και οι ίδιοι και να προσπαθούν να συγκρατήσουν τη διάλυση της οικογένειάς τους, που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα οικουμενικό μήνυμα.
Ύστερα από μια ιστορία 20 χρόνων για πρώτη φορά οι X-Men, έχουν να  αντιμετωπίσουν τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα, που είναι ένας από αυτούς. Αυτό κάνει ιδιαίτερη την ταινία για τους φίλους των ηρώων της Marvel. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/6/2019
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας  
Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ 
Παίζουν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Νίκολας Χουλτ, Σόφι Τέρνερ, Τάι Σέρινταν, Αλεξάντρα Σιπ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Ίβαν Πίτερς, Τζέσικα Τσαστέιν 
Σύνοψη: Αυτή είναι η ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-MEN, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της, αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή είναι η πιο έντονη και συναισθηματική ταινία X-MEN που έγινε ποτέ. Είναι η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-MEN, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα - έναν από αυτούς (Από την Odeon)