6/6/19

Η κομπίνα – The hustle

Η ιδέα της «Κομπίνας» βασίζεται σε δυο παλιότερες ταινίες. Στις «Ιστορίες του κρεβατιού» (Bedtime Story, 1964) με τον Μάρλον Μπράντο και τον Ντέιβιντ Νίβεν, όπου ένας απατεώνας αποσπούσε χρήματα από πλούσιες κυρίες στην Γαλλική Ριβιέρα και στο «Απατεώνες και τζέντλεμεν» (Dirty Rotten Scoundrels, 1988) με τον Μάικλ Κέιν και τον Στιβ Μάρτιν στους ρόλους δυο αντρών που έστηναν απάτες εις βάρος ευκατάστατων ηλικιωμένων κυριών. 

Εδώ, έχουμε ένα εξίσου διασκεδαστικό και ανάλαφρο μίγμα ψυχαγωγικού κινηματογράφου, αλλά με θηλυκό στυλ. Έχουμε μια μοιραία γυναίκα που κάνει χλιδάτη ζωή με κοσμοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό και με ευρηματικές κομπίνες ξαφρίζει διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών και μια εύσωμη γυναίκα, η οποία ειδικεύεται σε αυτοσχέδιες μικροκομπίνες, χωρίς στρατηγική και ιδιαίτερες φιλοδοξίες. 
Η υπολογισμένη συμπεριφορά και η φιλόδοξη φύση της πρώτης, ταιριάζει απόλυτα με τον χαοτικό χαρακτήρα και την ακατέργαστα κομπιναδόρικη πρακτική της άλλης. Αυτός ο συνδυασμός χαρίζει μερικές φορές γέλιο και τις περισσότερες κάποιο χαμόγελο. Την πρώτη, υποδύεται η ώριμη πλέον Αν Χάθαγουέι και τη δεύτερη η Ρέμπελ Γουίλσον με λιγότερο κομψό τρόπο.
Η ταινία διαθέτει στοιχεία buddy movie, σλάπστικ κωμωδίας καθώς και στοιχεία από ταινίες με ληστείες του κλασικού κινηματογράφου. Βλέπεται ευχάριστα. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/6/19
Είδος: Κωμωδία  
Σκηνοθεσία: Κρις Άντισον  
Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον, Άλεξ Σαρπ 
Σύνοψη: Η Τζόσεφιν Τσέστερφιλντ (Χάθαγουεϊ) είναι η μοιραία γυναίκα με τη χλιδάτη ζωή και το κομοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό, ξαφρίζοντας διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών, οι οποίοι πέφτουν στη γοητεία της μέσα από τις ευρηματικές της κομπίνες.
Στο δρόμο της θα βρεθεί η Πένι Ραστ (Γουίλσον), η οποία ειδικεύεται σε αυτοσχέδιες μικροκομπίνες, χωρίς στρατηγική και ιδιαίτερες φιλοδοξίες. - αρκεί η αρπαχτή να φτάνει για να τα βγάζει πέρα. Η γοητευτική Τζόσεφιν θα δει κάτι στην άξεστη και αχαλίνωτη συμπεριφορά της Πένι και μαζί θα δημιουργήσουν ένα αταίριαστο ντουέτο με στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου. (Από την Tulip)