22/6/19

Έτερος εγώ - Χαμένες ψυχές

Πρόκειται για μια αστυνομική σειρά που ανήκει στην κατηγορία whodunit με ψυχολογικές προεκτάσεις και είναι και η πρώτη μυθοπλασίας σε παραγωγή Cosmote TV και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Παρουσιάζει δε μία σειρά δολοφονιών, που ακολουθούν τους άθλους του Θησέα. 

Ο εκκεντρικός καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαϊνης, τον οποίο υποδύεται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, όπως και στην ομότιτλη βραβευμένη ταινία που 2015 (Βραβείο Κοινού στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, LAGFF και LIEGE και Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών στην Ταορμίνα της Ιταλίας). 
Ο Λαΐνης καλείται από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δολοφονίες, να αποκρυπτογραφήσει δηλαδή τη σημασία των συμβόλων του Θησέα, που βρίσκονται στους τόπους των εγκλημάτων και να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τον serial killer. 
Από την πλευρά των αρχών, την υπόθεση αναλαμβάνει ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) και ο αστυνόμος Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης).  
Η σειρά, δεν επικεντρώνεται μόνο στο αστυνομικό μυστήριο, αλλά περισσότερο διεισδυτική, φωτίζει την αταξία που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Θίγει δε, θέματα όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η πίστη. Η πίστη στον άνθρωπο και στις αξίες που φέρει μέσα του. Το «Έτερος Εγώ» όλα αυτά τα αναδεικνύει μέσα από μια Αθήνα τελείως διαφορετική. Μια Αθήνα που υπάρχει και που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από θλιβερά τοπία και μίζερα χρώματα και μιλάει κατευθείαν όχι μόνο στο μυαλό και στην ψυχή του θεατή, αλλά και στην ηθική του συνείδηση.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σωτήρης Τσαφούλιας (γνωστός και από την ταινία «Κοινός παρανομαστής»), για την ταινία του είχε αντλήσει την έμπνευση του από μια ιδιοφυή θεωρία του Πυθαγόρα που συνδυάζει τα μαθηματικά με τον ορισμό της φιλίας.  
INFO
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομική
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μάνος Βακούσης, Πέτρος Λαγούτης, Άκης Σακελλαρίου, Χριστίνα Στεργίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βασίλης  Ρίσβας, Κατερίνα Διδασκάλου και Σπύρος Παπαδόπουλος.
Προβάλλεται αποκλειστικά στην Cosmote TV