28/3/19

Επιστροφή στην κορυφή

Τόλμη, αφοσίωση και φιλία χαρακτηρίζουν αυτό το θεαματικό ντοκιμαντέρ, που παρακολουθεί την προσπάθεια του Λεωνίδα, να ανέβει σε κορυφές του Ολύμπου, που ανέβαινε όταν ήταν αρτιμελής. 
Ο Λεωνίδας, κυκλοφορεί με αμαξίδιο πλέον, αλλά έχει θέληση, δείχνει επιμονή και τόλμη να επαναλάβει το εγχείρημά του, με τη βοήθεια των πιστών φίλων του, που του συμπαρίστανται σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια.  

Δύσκολη, ακόμα και για το συνεργείο του Στρατή Χατζηελενούδα, που έρχεται αντιμέτωπο με μια ιδιόμορφη αναρρίχηση από τη στιγμή που ο ένας αναρριχητής κινείται με αμαξίδιο (το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι έχει κατασκευαστεί για πορεία «εκτός δρόμου», αλλά και πάλι δυσκολεύει την προσπάθεια)
Η θέληση και η τόλμη του Λεωνίδα, η αφοσίωση των φίλων του καθώς και η δυσκολία του γυρίσματος κάνουν ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 28/3/19
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας
Σύνοψη: Η απίστευτη, ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι έχει γίνει χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου: του βουνού που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και μετά τον τραυματισμό του δεν έπαψε να τον επισκέπτεται στα όνειρά του. Με την βοήθεια των φίλων του, ο Λεωνίδας επιδιώκει μια επική αναμέτρηση με τη φύση, το αιθέριο βουνό και την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων. (Από τη Neo Films)