5/12/18

Ο κόσμος σου ανήκει - Le monde est à toi

Μια μαύρη κωμωδία είναι η δεύτερη ταινία του ελληνικής καταγωγής Γάλλου σκηνοθέτη Ρομέν Γαβρά («Θα έρθει η μέρα και για εμάς», 2010), και αφορά σε έναν γκαφατζή μικροκακοποιό που έχει όνειρα (τον υποδύεται ο καλός Καρίμ Λεκλού),

τα οποία όμως δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει, εκτός κι αν πετύχει μια τελευταία δουλειά, η οποία για να πετύχει απαιτούνται δύο προϋποθέσεις: να απαλλαγεί από την υπέρ-προστατευτική μητέρα του (η Ιζαμπέλ Αντζανί. πολύ καλή σε ρόλο καρικατούρας-μητέρας) και το σύντροφό της έναν ψεκασμένο συνωμοσιολόγο, που βλέπει παντού τους Ιλουμινάτι (ο Βενσάν Κασέλ, αγνώριστος).
Η ταινία, που δανείζεται τον τίτλο από την γνωστή φράση του Τόνι Μοντάνα στο «Σημαδεμένο», έχει σατιρική διάθεση για το είδος των ταινιών με ληστείες, διαθέτει γρήγορο ρυθμό και έμπειρο καστ. Όμως παρά το γεγονός ότι οι χαρακτήρες είναι κωμικοί (έως κωμικοτραγικοί), όπως και οι καταστάσεις στις οποίες εμπλέκονται, δύσκολα σου αποσπούν κάποιο χαμόγελο (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/12/18
Είδος: Κωμωδία / Αστυνομική   
Σκηνοθεσία: Ρομέν Γαβράς 
Παίζουν: Καρίμ Λεκλού, Ιζαμπέλ Αντζανί, Βενσάν Κασέλ, Φρανσουά Ντεμιέν   
Σύνοψη: Ένας μικρέμπορας ονειρεύεται μεγάλη ζωή, αλλά δεν το αντέχει η τσέπη του. Για να ξεφύγει, πρέπει να δεχτεί μια τελευταία δουλειά που αφορά την Ισπανία, τα ναρκωτικά, τους Illuminati και την ανυπόφορη μητέρα του.
Διανομή: Weird Wave