1/11/18

Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα Βασίλεια - The Nutcracker and the four Realms

Μία από τις καλύτερες ταινίες της Disney με ζωντανή δράση. Ένα φιλμ για όλη την οικογένεια, με πλούσια ντεκόρ, κοστούμια και εξαιρετική μουσική του Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ
που τη συνδέει πανέμορφα με το κλασικό αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, το οποίο αποδίδεται με εξαιρετικό χορευτικό μπαλέτο.
Από τις ερμηνείες, η Κίρα Νάιτλι αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ταλέντο της, ενώ καταλυτικές είναι και οι παρουσίες του Μόργαν Φρίμαν και της Έλεν Μίρεν.
Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις και τρεις σκηνές του ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, ο οποίος συνέθεσε το έργο το 1892, ενώ το λιμπρέτο βασίστηκε στη διασκευή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Ερνστ Θίοντορ Αμαντέους Χόφμαν από τον Αλέξανδρο Δουμά.
Η ταινία είναι μαγευτική και η καταλληλότερη για την περίοδο των εορτών που πλησιάζουν (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 1/11/18
Είδος: Περιπέτεια / Φαντασίας / Οικογενειακή,
Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ 
Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Μακένζι Φόι, Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν  
Σύνοψη: Όταν η Κλάρα (Mackenzie Foy) βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο, επικεφαλής του οποίου είναι η απαστράπτουσα βασίλισσα της Χώρας των Ζαχαρωτών, Ζαχαρένια Νεράιδα (Keira Knightley), πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την Κόκκινη Μητέρα (Helen Mirren) για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο αυτό κόσμο. Στο πλάι της πάντα ο γενναίος και ταπεινός Καρυοθραύστης της (Jayden Fowora-Knight).
Διανομή: Feelgood