17/11/18

Ελίτ - Elite

Τρία παιδιά που προέρχονται από την εργατική τάξη μιας σεισμόπληκτης πόλης, κερδίζουν υποτροφία για το Las Encinas ένα ιδιωτικό και πανάκριβο κολέγιο της Ισπανίας. Θεωρούν ότι άνοιξε η τύχη τους, αλλά τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως το φαντάζονται, διότι αποτελούν μια μειονότητα σε μια μικρή κοινωνία νέων ανθρώπων που ενοχλούνται από την παρουσία τους. 

Ο ρατσισμός είναι εμφανής, οι αντιδράσεις και το μπούλινγκ αναπόφευκτα, ενώ οι συγκρούσεις είναι η τελική κατάληξη. Μετά από όλα αυτά, ένας φόνος έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα.
Γύρω από αυτούς τους άξονες, αλλά και στον βασικότερο που είναι οι σχέσεις γονέων και παιδιών, περιστρέφεται η σειρά Elite, που άρχισε να προβάλλεται από τον Οκτώβριο στο Netflix και στην οποία το μυστήριο επικεντρώνεται γύρω από το φόνο μιας μαθήτριας που είναι κόρη ενός πλούσιου αρχιτέκτονα, ο οποίος όμως βρίσκεται στο στόχαστρο γιατί έχει κάνει παρασπονδίες σε έργα του και υπάρχουν στοιχεία που αν δημοσιευτούν θα τον οδηγήσουν στη φυλακή.
Η σειρά, με το κοινωνικό και αστυνομικό χαρακτήρα της, είναι ατμοσφαιρική, διαθέτει μυστήριο και αγωνία, έχει ανατροπές και αρκετά καλές ερμηνείες από τα νέα παιδιά που πρωταγωνιστούν και μερικά από αυτά (Miguel Herrán, Jaime Lorente, María Pedraza) προέρχονται από τη σειρά Casa de Papel (Η Τέλεια Ληστεία, 2017), η οποία είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία.
INFO
Δημιουργοί της σειράς: Darío Madrona, Carlos Montero
Παίζουν: Omar Ayuso, Miguel Bernardeau, Mina El Hammani, Miguel Herrán, Jaime Lorente, María Pedraza κ.ά.
Προβάλλεται στο Netflix