18/10/18

Το τρίτο έγκλημα - The third murder - Sandome no satsujin

Όχι ένα συνηθισμένο δικαστικό δράμα, αλλά πάντως δικαστικό και πολύ δράμα, από έναν σκηνοθέτη που μέχρι τώρα, με τις ταινίες του δείχνει να δίνει περισσότερο βάρος στους χαρακτήρες παρά στην ιστορία αυτή καθ’ εαυτή.
Ο λόγος είναι το γεγονός ότι από την αρχή της ταινίας έχουμε δει το φόνο, γνωρίζουμε ποιος τον έχει κάνει και με ποιόν τρόπο, αλλά δεν γνωρίζουμε το κίνητρο.
Στο Τρίτο Έγκλημα αυτό που κυριαρχεί είναι η φιλοσοφική διάθεση πάνω στα κίνητρα που σπρώχνουν κάποιον στο φόνο και ύστερα πάνω στη νομοθεσία και τη ψυχρή δικαιοσύνη, που ως «τυφλή» δεν δικάζει συναισθηματικά, αλλά με βάση τα γεγονότα. 
Όλα αυτά πλανώνται πάνω από τις συζητήσεις του φυλακισμένου, που έχει ομολογήσει (άρα «κλείνουμε την υπόθεση») και αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου για τη δολοφονία του αφεντικού του (εργοστασιάρχη) και του διορισμένου δικηγόρου του, ο οποίος έχει διαφορετικές αντιλήψεις και αρχές από τον κατηγορούμενο.
Ενδιαφέρουσα ταινία χαρακτήρων. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 18/10/18
Είδος: Δράμα / Αστυνομική / Μυστηρίου 
Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα  
Παίζουν: Μασαχάρου Φουκουγιάμα, Κότζι Γιακούσο, Σινοσούκε Μιτσουσίμα, Μικάκο Ιτσικάουα, Ιζούμι Ματσουόκα  
Σύνοψη: Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν τριάντα χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές, αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή. Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.
Διανομή: One from the heart