18/10/18

Peppermint

Συνηθισμένη περιπέτεια αυτοδικίας, στην οποία η κεντρική ηρωίδα παίρνει το νόμο στα χέρια της, όταν σκοτώσουν άδικα μπροστά στα μάτια της τον άντρα και την κόρη της και κανείς δεν πιστεύει ότι έχει δει τους δολοφόνους, επειδή παίρνει ψυχωτικά φάρμακα που πολλές φορές δεν της επιτρέπουν να εστιάζει καλά και να διακρίνει πρόσωπα και πράγματα.
Κι όμως, παρά τα φάρμακα αυτά, φεύγει από τη χώρα, πηγαίνει ανατολικά (Άπω Ανατολή), μαθαίνει πολεμικές τέχνες, χρήση όπλων και όλα όσα χρειάζονται, για να πάρει εκδίκηση ή μάλλον για να αποδώσει –κατά τη γνώμη της- δικαιοσύνη και ούσα ψυχασθενής, επιστρέφει και δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα.
Ο σκηνοθέτης της πρώτης «Απαγωγής» (Taken) με τον Λίαμ Νίσον ξέρει καλά τη δουλειά του και διεκπεραιώνει τυπικά αυτή την περιπέτεια κάνοντας την Τζένιφερ Γκάρνερ ένα νέο «Τιμωρό της νύχτας». (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 18/10/18
Είδος: Δράσης / Δράμα / Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Πιέρ Μορέλ 
Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Μάικλ Μόσλι, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Τζον Ορτίζ, Τάισον Ρίτερ, Τζον Μπόιντ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Άνι Ιλόνζεχ, Τζεφ Χέφνερ, Πελ Τζέιμς, Ρίτσαρντ Καμπράλ 
Σύνοψη: Η Ράιλι Νορθ (Τζένιφερ Γκάρνερ) είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας. Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται. Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.
Διανομή: Tanweer