17/8/18

True Detective

Αυτό που μαγνητίζει το θεατή από το πρώτο επεισόδιο της σειράς True Detective (στην πρώτη σεζόν) είναι η ξεχωριστή ανάκριση δύο αστυνομικών ντετέκτιβ, που είχαν εμπλακεί σε μια υπόθεση για την ανακάλυψη ενός serial killer πριν δέκα περίπου χρόνια, επειδή έχει γίνει μια νέα δολοφονία που τον θυμίζει.
Οι δύο τύποι που ανακρίνονται και δεν ξέρεις αν αυτό γίνεται ταυτόχρονα ή σε διαφορετικές στιγμές (είναι κι αυτό ένα είδος suspense), είναι ο Matthew McConaughey (ως τέλειος αστυνομικός, αλλά ψυχικό ράκος επειδή έχει σκοτωθεί η κόρη του και έχει διαλυθεί ο γάμος του) και ο Woody Harrelson (φαίνεται πιο ανεύθυνος όσον αφορά στα καθήκοντά του, αλλά είναι προσγειωμένος και ξύπνιος). Επίσης, δεν γίνεται σαφές για ποιο λόγο ακριβώς ανακρίνονται χωριστά. Τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους και για ποιο λόγο δεν είχαν ξανασυναντηθεί από τότε; Οι απαντήσεις δίνονται σιγά – σιγά με flashbacks (τα οποία ανατρέχουν και στις προσωπικές ζωές των δύο ντετέκτιβ) και το μυστήριο λύνεται με τις σωστές δόσεις, ώστε να κρατιέται αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν.
Η ιστορία διαδραματίζεται στην υγρή, γεμάτη τέλματα και μουντή Λουιζιάνα, όπου οι προλήψεις, το βουντού και η θρησκοληψία βρίσκονται στο απόγειό τους. Οι χαρακτήρες έρχονται και παρέρχονται κατά τη διάρκεια της αφήγησης των δύο πρωταγωνιστών και είναι πολλοί και διαφορετικοί, αλλά το μυστήριο και η αγωνία είναι ατελείωτα. Η φωτογραφία είναι όσο σκοτεινή χρειάζεται για να σε ψυχοπλακώσει χωρίς να σε κάνει να δυσφορείς και φέρνει κάπως προς το Seven.
Δημιουργός της σειράς είναι ο Nick Pizzolatto και στην πρώτη σεζόν, εκτός από τους Matthew McConaughey και Woody Harrelson που είναι εξαιρετικοί, εμφανίζονται οι Michelle Monaghan, Michael Potts και Tory Kittles, ενώ στη δεύτερη σεζόν θα δείτε τους Vince Vaughn, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch και Kelly Reilly σε παρόμοιο κλίμα αστυνομικού δράματος. 
Η σειρά μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το καλωδιακό δίκτυο HBO στις Ηνωμένες Πολιτείες και εντός των ημερών πρόκειται να αρχίσει η αναμετάδοσή της από την ΕΡΤ1