6/8/18

Τρεις μέρες του Κόνδορα - Three days of the Condor

Κλασσικό πολιτικο-κοινωνικό θρίλερ, χαρακτηριστικό μιας εποχής στις ΗΠΑ, κατά την οποία αναπτύσσονταν πολλά σενάρια συνωμοσίας με το παραμικρό, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουοτεργκέιτ.

Η ταινία ανήκει στην κατηγορία των φιλμ, όπως «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» και «Υπόθεση Πάραλαξ», διαθέτει δε ένα υπέροχο cast διασημοτήτων της εποχής.
Οι «Τρεις Μέρες του Κόνδορα» βασίζονται στη νουβέλα «Six days of the Condor» του Τζέιμς Γκρέιντι που είχε κυκλοφορήσει το 1974 και υποτίθεται ότι αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που τους αρέσει να αναμιγνύονται στα εσωτερικά χωρών με στόχο την αποσταθεροποίηση τους.
Ενδιαφέρουσα διαχρονική ιστορία, πολύ καλές ερμηνείες και φυσικά μια σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία από τον Σίντνεϊ Πόλακ.(Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 9/8/18
Είδος: Μυστηρίου / Θρίλερ (του 1975)
Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Πόλακ
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Φέι Νταναγουέι, Κλιφ Ρόμπερτσον, Μάικλ Κέιν, Μαξ Φον Σίντοφ
Σύνοψη: Ο ερευνητής της CIA (Robert Redford) ανακαλύπτοντας τυχαία κάποιες «ατασθαλίες» μέσα στην υπηρεσία, όπου και εργάζεται, βρίσκεται εκτεθειμένος σε θανάσιμους κινδύνους. Οι συνεργάτες του δολοφονούνται κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας του από την δουλειά. Ο ίδιος πανικόβλητος συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης προβαίνει σε μια σειρά κινήσεων (τόσο σπασμωδικών όσο και μελετημένων) στην προσπάθεια του να αποκαλύψει την συνομωσία, πριν τον εντοπίσουν οι διώκτες του. Παράλληλα, πλέκεται και το σύντομο ειδύλλιο μεταξύ του και μιας γοητευτικής «αιθέριας» ύπαρξης ( Faye Dunaway).
Διανομή: Bibliotheque