Διάβασα πρόσφατα το μυθιστόρημα «Το σκοτεινό μισό» του διάσημου Stephen King (εκδ. Κλειδάριθμος) που γράφτηκε το 1989 και το οποίο μάλλον είναι εμπνευσμένο από την πρώτη του περίοδο ως συγγραφέα όταν υπέγραφε τα μυθιστορήματά του ως Richard Backman.
Πρόκειται για την περιγραφή της ζωής ενός συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών βίας και τρόμου, που αποφάσισε να σταματήσει να γράφει με ψευδώνυμο και να συνεχίσει με το κανονικό του όνομα. Ο μετρ της αφήγησης, έχει γράψει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για την εσωτερική πάλη του συγγραφέα με τον ίδιο του τον εαυτό και με τους δαίμονές του.
Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Θαντ Μπόμοντ θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένος, αφού επί σειρά ετών έγραφε εξαιρετικά επιτυχημένα βίαια θρίλερ υπογράφοντας ως «Τζορτζ Σταρκ», αλλά πλέον αποφάσισε να αρχίσει και πάλι να γράφει χρησιμοποιώντας το δικό του όνομα, και να «θάψει» για πάντα το δυσοίωνο ψευδώνυμό του.
Μια σειρά από στυγερές δολοφονίες όμως, τον κάνουν να υποψιάζεται -μόνο αυτός– ότι τις έχει διαπράξει ο φανταστικός συγγραφέας των μπεστ σέλερ του, ο Τζορτζ Σταρκ. Έτσι, ο ένας από τους δύο πρέπει να πεθάνει. Το πρόβλημα όμως είναι: πώς μπορείς να σκοτώσεις κάποιον που δεν γεννήθηκε ποτέ;
Να θυμίσω ότι ο Stephen King είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων.
Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Κάρι: Έκρηξη Οργής, Το Αυτό, Σάλεμς Λοτ, Το Κοράκι, Ο Μαύρος Πύργος (επικό έργο), Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Στάσου Πλάι Μου, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Ο Θόλος.
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ τo 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του. Το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN.