27/10/16

Άγνωστοι - Complete unknown

Είδος: Μυστηρίου / Δράμα / Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Τζόσουα Μάρστον
Παζουν: Ρέιτσελ Βάις, Μάικλ Σάνον, Κάθι Μπέιτς, Ντάνι Γκλόβερ
Προβάλλεται από 27/10/16
Σύνοψη: Πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Μάρστον, η οποία επικεντρώνεται σε μία μυστηριώδη γυναίκα την Άλις. 
O Τομ και η σύζυγος του διοργανώνουν ένα πάρτυ για να γιορτάσουν τα γενέθλια του. Ένας από τους καλεσμένους φέρνει μαζί του σαν συνοδό την Άλις. Ο Τομ είναι πεπεισμένος ότι γνωρίζει αυτή την γυναίκα με διαφορετικό όμως όνομα και βιογραφικό. Η ίδια η Άλις δείχνει να μην τον έχει ξαναδεί ποτέ (Διανομή: Spentzos Film)
Κριτική: Με υπότιτλο «Είσαι ό,τι δηλώνεις» η ταινία αυτή θα περνούσε απαρατήρητη εάν δεν είχε ως πρωταγωνιστές την Ρέιτσελ Βάις και τον Μάιλ Σάνον να υποδύονται: εκείνη, μια γυναίκα που προσπαθεί να μην αλλάζει χαρακτήρες - ρόλους και απόψεις για τη ζωή και τους ανθρώπους και εκείνος, αντίθετα, να προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή του. 
Παρακολουθούμε τη νυχτερινή οδύσσεια δυο ανθρώπων που δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που είναι (ή κατέληξαν να είναι) και θέλουν το αντίθετο. 
Δε ξέρουμε εάν θα το καταφέρουν στο τέλος. Αυτό είναι και το ζητούμενο στην εξέλιξη του σεναρίου, που θα μπορούσε να είναι και θεατρικό έργο, πάνω στους ρόλους που καλείται (ή και υποχρεούται καμιά φορά) να παίξει κάθε άνθρωπος στη ζωή του. 
Εκτός από τις πολύ καλές ερμηνείες των Σάνον και Βάις, έχουμε και μια μικρή εμφάνιση του Ντάνι Γκλόβερ και της Κάθι Μπέιτς που υποδύονται ένα ζευγάρι, που θα παίξει καταλυτικό ρόλο («ρόλο» και αυτοί) στη σχέση των δύο κεντρικών χαρακτήρων.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)