9/3/16

Η Tριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση - The Divergent Series: Allegiant

Είδος: Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σβέντκε
Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Τέο Τζέιμς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάιλς Τέλερ, Ναόμι Ουότς, Ζόε Κράβιτς, Ρέι Στίβενσον, Άνσελ Έλγκορτ, Τζεφ Ντάνιελς, Μάγκι Κιου
Προβάλλεται από 10/3/16
Υπόθεση: Βασισμένο στο τρίτο βιβλίο της λογοτεχνικής σειράς «Η Τριλογία της Απόκλισης», η «Αφοσίωση» βρίσκει το Σικάγο στα όρια του εμφύλιου πολέμου και την Τρις με τους συντρόφους της να ξεγλιστρούν από τα τείχη της πόλης, κυνηγημένοι από τους στρατιώτες της Έβελιν. Έξω από το Σικάγο για πρώτη φορά στη ζωή τους, οι πέντε ήρωες συναντούν τον Ντέιβιντ, επικεφαλής του Γραφείου για την Γενετική Υγεία, ο οποίος ξεχωρίζει την Τρις ως «γενετικά αγνή» και της ζητά να τον βοηθήσει στα μυστηριώδη πλάνα του. Ενώ η Τρις δέχεται ειδική μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής τεχνολογίας που της επιτρέπει να ξαναζήσει την ιστορία της οικογένειάς της, ανακαλύπτει ότι ο Ντέιβιντ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία που έχει στη διάθεσή του για απάνθρωπες πράξεις. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης (Διανομή: Odeon).
Κριτική: Με την προοπτική να υπάρξει και τέταρτο μέρος σε αυτή την… Τριλογία,
παρακολουθούμε τη συνέχεια της ιστορίας των παιδιών με επικεφαλής τη δυναμική Τρις, που βγαίνουν από τα όρια της δυστοπικής πόλης τους και γίνονται δεκτά σε μια φουτουριστική πόλη, που αποσκοπεί σε έναν καλύτερο κόσμο. 
Το κακό είναι ότι τα τολμηρά και θαρραλέα παιδιά, στην προσπάθειά τους να απελευθερωθούν και να βοηθήσουν τους έγκλειστους που άφησαν πίσω τους, πέφτουν πάνω σε άλλο ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που τα χρησιμοποιεί.
Η Αφοσίωση, με πανομοιότυπη με τις δυο προηγούμενες συνέχειες δράση και μια πλειάδα ειδικών εφέ, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να μας προετοιμάζει για τη συνέχεια («Τέσσερα» λέγεται το επόμενο βιβλίο της Βερόνικα Ροθ, που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός και περιλαμβάνει τέσσερις ιστορίες από την οπτική του Τομπάιας ή Τέσσερα).