3/3/16

Λουλούδια - Loreak

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Τζον Γαράνιο, Χοσέ Μαρί Γενάγα
Παίζουν: Ναγκόρε Αρανμπούρου, Ιτσιάρ Ιτούνιο, Ιτσιάρ Αϊζπούρου, Χοσεάν Μπενγκοετσέα, Εγκοΐτς Λάσα, Άνε Γκαμπαρέν, Χοσέ Ραμόν Σοροΐζ
Υπόθεση; Η καθημερινότητα της Άνε, μιας σαραντάχρονης γυναίκας παγιδευμένης σε έναν άχρωμο γάμο, ανατρέπεται απροσδόκητα όταν μια υπέροχη ανθοδέσμη παραδίδεται στην πόρτα του σπιτιού της. Προς μεγάλη της έκπληξη, τα λουλούδια θα συνεχίσουν να καταφτάνουν κάθε εβδομάδα, πάντοτε την ίδια ημέρα και ώρα, και πάντοτε ανώνυμα. Ποιος είναι ο αινιγματικός αποστολέας και τι θέλει άραγε από εκείνη; Μερικά άνθη με μυστηριώδη προέλευση εισβάλλουν, επίσης απροειδοποίητα, στις ζωές της Τέρε και της νύφης της, Λούρδης, καθώς ένας άγνωστος αφήνει κάθε εβδομάδα μια ανθοδέσμη στη μνήμη ενός ανθρώπου σημαντικού γι’ αυτές, περιπλέκοντας την ήδη δύσκολη σχέση τους (Διανομή: Weird Wave)
Κριτική: Τρυφερή και χαμηλών τόνων ταινία, με θέμα τον ανεκπλήρωτο έρωτα και την απώλεια, ένα θέμα το οποίο θίγεται μέσα από μπουκέτα λουλουδιών που πάνε κι έρχονται.
Λουλούδια, που λαβαίνει μια γυναίκα στο σπίτι της, χωρίς να γνωρίζει από πού προέρχονται και λουλούδια που τοποθετούνται στο σημείο που σκοτώθηκε κάποιος σε τροχαίο, πάλι χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή τους.
Κι όμως όλο αυτό το πήγαιν’ έλα των λουλουδιών έχει ένα κοινό παρανομαστή, ο οποίος αποκαλύπτεται σταδιακά με τεχνική που θυμίζει –ελαφρά- τον Χίτσκοκ (υπάρχει κάποια αγωνία χωρίς να είναι θρίλερ) και με ρυθμό και τρόπο που θυμίζει Κριστόφ Κισλόφσκι και δεν κάνω συγκρίσεις.
Το αποτέλεσμα είναι ένα άνευρο, αλλά με καλές προθέσεις φιλμ.
Προβάλλονται από 3/3/16
(Και στο myfilm.gr)