19/9/12

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια


Βασισμένη σε βιβλίο του Jostein Gaarder (που πριν λίγα χρόνια μας χάρισε το best seller «Ο κόσμος της Σοφίας»), η ταινία είναι ένας ύμνος στον έρωτα, στην αγάπη για τη ζωή και το σοκ από την απώλεια αγαπημένων προσώπων.
Μια τρυφερή και γλυκιά ταινία με έξοχη φωτογραφία των Νορβηγικών τοπίων, απαλή και αισθαντική μουσική που μιλάει στη καρδιά του θεατή και έξοχες ερμηνείες. Ένα σύγχρονο love story με διάθεση για φιλοσοφικές αναζητήσεις περί τη ζωή και τον θάνατο.
Ο Mikkel Bratt Silset, ως Γκέοργκ ερμηνεύει λιτά και εκφραστικά τον επαναστατημένο και αντιδραστικό νέο, που ενώ θέλει να ξεχάσει τον νεκρό προ 20ετίας πατέρα του, αναγκάζεται να υποχωρήσει και να αναθεωρήσει, τόσο τις απόψεις του για τη ζωή και το θάνατο, όσο και για τις σχέσεις του με τον οικογενειακό και φιλικό του περίγυρο. Εκφραστική επίσης είναι και η νεαρή Emilie K. Beck, που υποδύεται τη Στέλλα.
Ένα σύντομο σε διάρκεια (87’) αισθηματικό αριστούργημα.
Υπόθεση: Νορβηγία. Ένας νέος, πηγαίνοντας σε ορεινή περιοχή ώστε να παρατηρήσει την πορεία ενός κομήτη που περνά κάθε 56 χρόνια, διαβάζει γράμμα, που του έχει αφήσει ο νεκρός πατέρας του, ώστε να διαβαστεί μετά το θάνατό του. Σ' αυτό, ο πατέρας του περιγράφει πως γνώρισε πριν 20 χρόνια «το κορίτσι με τα πορτοκάλια». Μέσα από το γράμμα του πατέρα του, ο νέος συνειδητοποιεί ότι οι δύο τους έχουν κάτι κοινό, το όνειρο της πραγματικής αγάπης.

Σκηνοθεσία: Εύα Νταρ
Με τους: Μίκελ Μπρατ Σιλσέτ, Χάραλντ Ρόσενστρομ, Άνι Νταρ Νιγκάρντ, Έμιλι Μπεκ, Ρεμπέκα Κάριγιορντ, Γκλεν Έρλαντ Τόστερουντ

Προβάλλεται από 20-9-2012

(Κριτική μου στο myFilm